Bakan Uraloğlu, Elazığ-Harput İl Yolu Açılış Töreni’nde konuştu Açıklaması

“`html

Elazığ-Harput İl Yolu açılışı: Ulaşımda Tarihi Bir Adım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Elazığ-Harput İl Yolu’nun yeni dış bağlantıları sayesinde, geçmişte şehir içindeki yoğun trafikten kaynaklanan sıkışıklığı aşarak, ulaşımı 15,6 kilometre kısaltarak 2 kilometreye indirdiklerini belirtti.

Uraloğlu, Elazığ’daki temasları kapsamında Elazığ Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile bir araya geldi.

Elazığ-Harput İl Yolu Açılış Töreni’nde konuşan Uraloğlu, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından yaşamını yitirenler için Allah’tan rahmet diledi ve Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki yangında hayatını kaybedenleri unutmadı.

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin ulaşım altyapısını daha güvenli ve sürdürülebilir hale getirmek için Bakanlık olarak sürekli çalışmalara devam ettiklerini belirtti. Elazığ-Harput İl Yolu gibi projelerle şehirlerin ulaşım altyapısını güçlendirerek, ihtiyaç duyulan yenilikleri gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Elazığ’ın tarihi geçmişine değinen Uraloğlu, buranın Anadolu’nun kültürel zenginliklerine ev sahipliği yaptığını ve Harput Mahallesi’nin geçmiş ile geleceği birleştiren önemli bir köprü olduğunu dile getirdi.

Elazığ’ın, milli ve manevi değerlere bağlı kalınarak geliştirildiğini vurgulayan Uraloğlu, şunları söyledi:

“Son 23 yılda ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birçok projeyi hayata geçirdi. Elazığ’daki tarım, turizm, sanayi ve ticaretin gelişimi için var gücümüzle çalıştık. AK Parti hükümetleri döneminde Elazığ’ın ulaşım altyapısına toplamda 52 milyar 871 milyon lira yatırım yaptık. 2002 yılında sadece 33 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu, 365 kilometreye çıkardık. Ayrıca, Elazığlıların güvenli ve konforlu seyahat etmelerini sağlamak için 204 kilometre bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol yaptık.”

Uraloğlu, Elazığ ve Malatya ile Bingöl yollarının bölünmüş yol standartlarında tamamlandığını, Kömürhan Köprüsü ile Doğu Anadolu’yu Güneydoğu Anadolu ile birleştirdiklerini ifade etti.

Uraloğlu, Kömürhan Köprüsü’nün Uluslararası Yol Federasyonu tarafından, yapım metodolojisi açısından dünyanın en iyi köprüsü seçildiğini dile getirdi. Bu köprünün yüzde 100 Türk mühendisleri tarafından inşa edildiğini belirtti ve 7 bin ton çelik kullanıldığını belirterek, projenin Türk mühendisliği açısından bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Bölgedeki diğer önemli projeler arasında; Elazığ Güney Çevre Yolu, Keban ve Maden yolları gibi kara yolu projelerinin yanı sıra, tarihi Palu Köprüsü’nün restorasyonu da yer alıyor. Bakan Uraloğlu, 9 ayrı karayolu projesinin de devam ettiğini belirtti.

Uraloğlu, Elazığ’ın turistik potansiyeline dikkat çekerek, yaz aylarında yoğunluk yaşandığını söyledi. Elazığ-Harput İl Yolu ile eski yolların sağladığı sıkışıklığı giderip, seyahat süresini 30 dakikadan 8 dakikaya indirdiklerini belirtti. Bu gelişmenin, ekonomik tasarruflar sağlayacağını ve karbon emisyonunu da azaltacağını ifade etti.

Bakan, Elazığ’ın havalimanının yenilendiğini ve kapasitesinin yıllık 2,5 milyon yolcuya çıkarıldığını, mevcut demiryolu hatlarının da iyileştirildiğini aktardı.

Havalimanının yolcu hizmetlerinin artırılması için daha fazla yatırım yapıldığını belirten Uraloğlu, Elazığ’ın ulaşım altyapısını küresel ölçekte daha da güçlendirmeye kararlı olduklarını ifade etti.

Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen, bu yeni yolun bölgenin tarihi ve turistik değerlerine erişimi kolaylaştıracak, konforlu ulaşım sağlamaya devam edeceğini belirtti.

Açılışın ardından Bakan Uraloğlu, yeni yol güzergahında Togg ile bir tur attı. Programa, Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve birçok yetkili katıldı.

“`

Related Posts

6,2’lik depremin korkusu, altını bankalara taşıttı

23 Nisan’da İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşlar, yastık altı birikimlerini banka kasalarına taşımaya başladı.

Fed Başkanı Powell, artan ekonomik risklere karşı uyardı

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, büyük tarife artışlarının sürdürülmesi halinde enflasyon ve işsizliğin artabileceği, ekonomik büyümenin yavaşlayabileceği uyarısında bulundu.

Şara: Suriye’ye uygulanan yaptırımların devam etmesi için hiçbir gerekçe yok

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, Suriye’ye uygulanan yaptırımların devam etmesi için hiçbir gerekçe olmadığını söyledi.

CHP mitingine karartma! Başarır: ‘Ambleminde ampul olan bir parti on binleri karanlıkta bıraktı’

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, aydınlatma cihazlarının olduğu aracın miting alanına girmesinin engellendiğini bildirdi. Başarır “Ambleminde ampul olan bir parti on binleri karanlıkta bıraktı. Aydınlatmaların olduğu aracımızı buraya almıyor” dedi.

Lvbel C5’in elleri kelepçeli görüntüleri ortaya çıktı

Türkiye’nin en çok dinlenen rapçileri arasında yer alan ve Lvbel C5 olarak bilinen Süleyman Burak Bodur, şarkılarında uyuşturucu kullanımını özendirdiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Bodur’un elleri kelepçeli halde adliyeye götürüldüğü anlar ortaya çıktı.

Varşova Üniversitesi’nde baltalı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Polonya’nın başkenti Varşova’daki Varşova Üniversitesi’nde baltalı saldırı düzenlendi. Saldırıda, 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Saldırgan polis tarafından gözaltına alındı. Saldırıda ölen kişinin üniversite çalışanı bir kadın olduğu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir