Sağlıklı kilo alımı için 6 sağlıklı içecek

Kilogram vermek, elde edilmesi en zor başarıların biri olabilir, ancak aynı kiloyu almak da kolay değildir. Ideal ağırlığın altında olmak veya aşırı zayıf olmak birçok insanın ortak sorunlarından biridir.

Yaşam tarzı değişiklikleri, düzenli egzersiz ve uygun diyet gibi yöntemlerle kilo vermenin yolları olduğu gibi, aynı kiloyu almanın da yöntemleri vardır.

SAĞLIKLI KİLO ALIMI NEDİR

Sağlıklı kilo alımı, sağlıksız karın yağlarından kaçınırken kas kütlesi ve deri altı yağ eklemenin kademeli bir sürecidir. Yaktığınızdan daha fazla kalori tüketmeyi, yeterli uyku ve egzersiz yapmayı içerir.

Sağlıklı kilo alımı, yaş, cinsiyet ve genel sağlık durumuna bağlıdır. Genel olarak yetişkinler yılda 1-2 kilo alır. Ancak yaş ilerledikçe kilo almak kronik hastalık riskini artırabilir.

SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağ alımını artırmak gibi diyet değişiklikleri sağlıklı kilo alımına yardımcı olabilir.

Milkshake’ler: Milkshake’ler kalorisi yüksekse kilo aldırabilir. Zenginleştirilmiş sütü püre haline getirilmiş meyve veya meyveli yoğurtla karıştırarak besleyici bir milkshake yapabilirsiniz.

Smoothie’ler: Smoothie’ler yeterli kalori ve besin eklerseniz kilo almanıza yardımcı olabilir.

Sıcak içecekler: Sıcak içecekler sizi uzun süre sıcak ve tok tutabilir.

Protein Shake: Protein shake’leri yaktığınızdan daha fazla kalori tüketirseniz kilo almanıza neden olabilir.

Süt: Tam yağlı süt, yağsız veya az yağlı sütten daha fazla kaloriye sahiptir.

GÜVENLİ BİR ŞEKİLDE NASIL KİLO ALINIR?

Daha fazla kalori tüketin: Haftada yaklaşık 2.000-2.500 ekstra kalori tüketmeniz gerekir.

Dengeli beslenin: Uzmanlar günlük kalorilerinizin %45-65’inin karbonhidratlardan gelmesini öneriyor.

Doktorunuzla konuşun: Doktorunuz sizin için en iyi kilo alma aralığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Grip sandığınız belirtiler kene ısırığı olabilir!

Yaz aylarında artan kene tutunmalarına karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, “İlk belirtiler arasında baş ağrısı, yüksek ateş, halsizlik ve eklem ağrıları yer alır. Bu semptomlar grip ile karıştırılabilir” dedi.

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik’in İhraç Kararına Kınama Geldi

Dünya Tabipleri Birliği, demokratik haklarını kullanmaları gerekçe gösterilerek kamu görevlerinden ihraç edilen Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik için 5 Haziran 2025 günü bir destek mesajı yayımladı, hekimleri susturmanın ifade özgürlüğünü ve çalışma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Kimi insanlar sıcak yaz günlerinde bile kuru kalabilirken, kimileri ise en serin ortamlarda dahi avuç içlerinden ter damlayacak kadar zorlanıyor. Aşırı terlemenin günümüzde çözümsüz bir sorun olmadığını söyleyen Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, botoksun, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durdurabildiğine dikkat çekiyor.