Bebek bezini taneyle satan bakkal: Bir bezi 7,5 liraya satıyorum. Paket alabilen kimse yok

Enflasyon nedeni ile her geçen gün zamlanan ürünler yurttaşların temel geçim ürünlerine ulaşmasında güçlük çıkartıyor. Askıda ekmek, askıda fatura gibi adımların atılmasına neden olan enflasyon ve günlük yaşam maliyetleri bebek bezlerine de vurdu. Süper marketlerde üzerlerine alarm takılan bebek bezleri Ankara’da tane ile satılır hale geldi.

25 yıldır Ankara’da yaşayan aslen Hataylı bakkal Vasfiye Dağıstan, “Bir adet bebek bezini 7,5 liraya satıyorum. Paket alabilen kimse yok. Bir paket bezi alıyorum, tekli veriyorum. Para varsa veriyorum, para yoksa yine veriyorum. Ne yapacağız? Buradaki bazı fakirler, garipler geliyor, 2 tane haşlanmış yumurta alıyorlar. İnsanlara acıyorum veresiye yazıyorum. İnsanlara para yok diyor, veresiye yazıyorum” diye konuştu. Bakkal Dağıstan, 165 gram peyniri 33 TL’ye sattığını söyledi.

“İNSANLAR EKMEK, MAKARNA VE YUMURTAYI VERESİYE YAZDIRIYOR”

40 senedir bakkal işleten 65 yaşındaki Tuncay Kıvanç, insanların ekmek, makarna ve yumurtayı veresiye yazdırdığına dikkati çekti ve “Zor durumda oldukları zaman veresiye yazdırıyorlar. Ortalama 15-20 bin lira veresiye yazılan borç var. Şu anda bakkalda para kazandığımız yok. Çat-pat idare ediyoruz. Önceden işler iyiydi” dedi.

Bir diğer bakkal ise “Gel gör ki bir kalıp peynir alan da var, 50-100 liralık ver diyen de var. Zaten para kazanamıyoruz. Peyniri veresiye yazdıranlar var. Genellikle gıda üzerine veresiye yazıyoruz” diye konuştu.

Havayollarından emekli olduğunu belirten Bayram Alyurt da “23 bin lira maaş alıyorum, karnımı doyuramıyorum” diye sitem etti.

Related Posts

AKP’li belediyeden köprülü kavşak için dudak uçuklatan rakam!

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde yapılacak olan Marangozlar Köprülü Kavşağı için kesenin ağzını açtı.

14 yıllık çiftin arasına ChatGPT girdi

ABD’nin Idaho eyaletinden 43 yaşındaki otomobil tamircisi Travis Tenner, başlangıçta ChatGPT’yi işini kolaylaştırmak ve İspanyolca iletişim kurmak için kullanıyordu. Ancak zamanla sohbetlerin felsefi yönü ağır bastı. Travis, yapay zekânın “farklı …

İsrail ordusu yargı kararına rağmen Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkıyor

İsrail ordusunun, İsrail Yüksek Mahkemesinin kararına rağmen işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ettiği belirtildi.

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamlı maaşı belli oldu!

TÜİK’in 6 aylık enflasyonu yüzde 16,67’de kalırken, bu oranla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı temmuz itibarıyla 356.321 TL’den 411.800 TL’ye yükselecek.