Rusya’dan Moldova’ya doğal gaz ambargosu

Gazprom, Moldova’nın Borçlu Olduğu Gaz İçin Sınırlama Getiriyor

Gazprom’un yazılı açıklamasına göre, Moldova’nın ithal ettiği Rus gazı için borcunu ödemediği belirtiliyor. Moldovagaz şirketinin Gazprom ile sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmediği vurgulanıyor. Açıklamada, “Bu sebeple, sözleşme hükümlerine göre, 1 Ocak 2025’ten itibaren Gazprom, Moldova’ya günlük 0 metreküp doğal gaz sevkiyatını sınırlayacak” deniyor.

Gazprom, Moldova’ya yılda yaklaşık 2 milyar metreküp doğal gaz sevk ediyordu ancak borç nedeniyle sınırlama getiriliyor. Bu karar, Ukrayna savaşı sonrasında Rusya ile Avrupa arasındaki doğal gaz ticaretinin durmasının ardından alınıyor.

Related Posts

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamlı maaşı belli oldu!

TÜİK’in 6 aylık enflasyonu yüzde 16,67’de kalırken, bu oranla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı temmuz itibarıyla 356.321 TL’den 411.800 TL’ye yükselecek.

Ahmet Özer’den Cumhuriyet’e açıklamalar: İlacı erken seçim

“Terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla 15 yıla kadar hapsi istenen ve Silivri’de tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Cumhuriyet’e konuştu.

Kuzey Makedonya’da dikkat çeken karar!

Kuzey Makedonya Başbakanı Hristijan Mickoski, ülkedeki bekarlara ek vergi uygulanmasının gündemde olduğunu açıkladı. Mickoski, “Pasaporttan çok umudun önemli olduğu bir devlet kurmalıyız.” ifadesini kullanarak, bekar erkek ve kadınlara ek vergi getirilmesini ciddi şekilde düşündüklerini belirtti.

Manavgat Belediyesi’ne operasyon: Belediye Başkanı hakkında gözaltı kararı

Son dakika: Manavgat Belediyesi’ne operasyon… belediye Başkanı Niyazi Nefi Kaya ve 35 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.