Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Bakan Göktaş: Yaşlılara Yönelik Yeni Hizmet Modelleri İle Destek Oluyoruz

Türkiye Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yaşlılara yönelik yaş dostu hizmet modellerini genişleterek hayata geçirdiklerini belirtti. Bakan Göktaş, aile odaklı bakımı destekleyen ‘Bütünleşik Bakım Modeli’ ile yaşlının ihtiyaçlarına yönelik çeşitli hizmetler sunduklarını açıkladı.

‘Evde Bakım Desteği’ne önem verdiklerini vurgulayan Göktaş, kuşaklar arası dayanışmayı desteklediklerini ve yaşlı bireylerin aileleri yanında bakım hizmeti almasını sağladıklarını dile getirdi. Şu anda 123 bin 463 yaşlı bireyin Evde Bakım Yardımı’ndan faydalandığını belirten Bakan, ayrıca psikososyal rehabilitasyon, gündüz bakım ve evde destek hizmetlerinin sunulduğu 41 Gündüzlü Bakım ve Aktif Yaşam Merkezi’nin yaşlılara hizmet verdiğini ifade etti.

Bakan Göktaş, 2016 yılında başlatılan YADES programıyla da 65 yaş üstü yaşlılara destek verdiklerini hatırlattı. YADES kapsamında yaşlılara evde bakıma destek, psikososyal destek, kültürel faaliyetler ve manevi destek gibi hizmetler sunulduğunu belirten Göktaş, bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladıklarını ve 28 ilde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlıya ulaştıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, YADES programını ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmalarının devam edeceğini ve yeni projelere destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Related Posts

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %38,16 arttı, aylık %2,37 arttı.

Kayıt yaptırmayan sürücülere dev cezalar yolda: Bugün son gün!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulaması bugün itibarıyla zorunlu oldu. Sisteme kayıt yaptırmayan ticari araç sahipleri, vergi avantajlarından mahrum kalacak ve yüksek para cezalarıyla karşılaşacak.

Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza! 289 işletmeye 114.7 milyon TL

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kurulun fahiş fiyat artışlarıyla mücadelede etkin ve kararlı duruşunu sürdürdüğü belirtildi. Kurulun, 42. toplantısını 25 Haziran’da gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, “Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde …