Meclis’ten geçti: Acillik değilseniz aramayın, binlerce lira ödeyebilirsiniz!

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız İhbarlara Yüksek Cezalar Geliyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), acil çağrı hizmetlerinin daha etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan asılsız ihbarlara verilen cezaları artıran yasa teklifini kabul etti. Yeni düzenlemeyle birlikte, 112’yi gereksiz yere arayanlar artık 15 bin TL’ye kadar idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.

Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen ‘Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ kapsamında, acil çağrı hatlarının gereksiz meşgul edilmesine yönelik cezai yaptırımlar güncellendi.

CEZA 6 KATINA ÇIKTI

Düzenlemeye göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni gereksiz yere arayarak görevlilerle konuşan, ısrarla çağrı bırakan ya da hattı meşgul eden kişilere uygulanan idari para cezası 250 TL’den 1,500 TL’ye çıkarıldı.
Asılsız İhbarda Bulunanlara 15 Bin TL Ceza

Daha da önemlisi, olay yerine giden ekiplerin yaptığı inceleme sonucunda ihbarın asılsız olduğunun tutanakla tespiti halinde, ilgili kişiye 15 bin TL idari para cezası kesilecek. Bu cezalar, valilikler tarafından uygulanacak.

Ayrıca bu fiilin bir yıl içinde tekrar edilmesi durumunda, cezalar iki katına kadar artırılacak.

Yetkililer, bu düzenlemenin hayati önem taşıyan acil durumlarda, sağlık ve güvenlik ekiplerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaşabilmesini sağlamak için yapıldığını vurguluyor. Asılsız ihbarlar, hem kamu kaynaklarını israf ediyor hem de gerçek vakalara müdahaleyi geciktiriyor.

Related Posts

İstanbul’da ev fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor: En pahalı mahalleler açıklandı

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi, 23 nisan tarihinde yaşanan depremin ardında yaşanan gayrimenkul sektörü fırsatçılığı derken İstanbul’da ev sahibi olmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. İstanbul’un bazı semtlerinde metrekare fiyatları 200 bin TL’yi aşıyor. Bazı mahallelerde konut değeri 70 milyon TL’ye dayanmış durumda. İşte İstanbul’un en pahalı mahalleleri.

Yunan Bakan Türkçe iş konuştu

İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay ve Yunanistan Ekonomi Diplomasisinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tasos Hacivasiliu’nun katılımıyla Türk – Yunan İş Forumu düzenlendi.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Manisa’da asma yaprağı üzüm üreticisine ek gelir sağlıyor

Dünyanın önde gelen üzüm üretim merkezlerinden Manisa’nın Alaşehir ilçesinde çiftçiler, mayıs ayıyla yeşillenen asmalardaki yaprakları satarak ek gelir elde ediyor.

TÜİK, mart ayı sanayi üretim verilerini açıkladı

Türkiye ekonomisinin öncü göstergelerinden biri olan sanayi üretiminde, mart ayında toparlanma sinyalleri geldi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, sanayi üretimi mart ayında bir önceki aya göre %3,4, bir önceki yılın aynı …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir