Uzmanı anlattı: Sahte altın nasıl anlaşılır?

Sahte Altın Uyarısı: Ahmet Cumhur Kitiş’ten Önemli Açıklamalar

Son dönemde sahte altın vakalarındaki artış hakkında uyarılarda bulunan kuyumcu Ahmet Cumhur Kitiş, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Altın fiyatlarının yükseldiği zamanlarda sahte altın ticaretinin de arttığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun tüketiciler ve kuyumcular için ciddi riskler içerdiğini belirtiyor. Uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren Demaş Kuyumculuk A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Kitiş, vatandaşları titiz olmaları konusunda uyarmıştır.

‘Sahtecilik Tehlikeli Boyuta Ulaştı’

Özellikle gram altın, çeyrek altın ve bilezik gibi ürünlerde son zamanlarda sahtecilik vakalarının arttığını vurgulayan Kitiş, sahtecilik olaylarının tehlikeli bir boyuta ulaştığını ifade etti. Kitiş, “Dışarıdan bakıldığında ayırt edilmesi zorlaşan bu ürünler, gramaj açısından eksik ya da tamamen sahte içeriklere sahip olabiliyor. Sahtecilik olaylarına karşı dikkatli olmak önemlidir. Alışveriş yapılacak kuyumcunun Ticaret Bakanlığı onayına ve meslek odalarına kayıtlı olmasına dikkat edilmelidir. Ürünlerin darphane baskılı, sertifikalı ve faturalı olması gerekmektedir. Demaş A.Ş. olarak tüm ürünlerimizi belge ve sertifikalı rafineri üretimi olarak sunuyoruz” şeklinde konuştu.

‘Cezai Yaptırımlar Daha Etkili Olmalı’

Güvenin devamı için denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini belirten Kitiş, “Sahte altın üretimi ve satışı organize suçtur. Bu konuda mali ve cezai yaptırımların daha etkili bir şekilde uygulanması gerekmektedir” dedi.

Related Posts

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %38,16 arttı, aylık %2,37 arttı.

Kayıt yaptırmayan sürücülere dev cezalar yolda: Bugün son gün!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulaması bugün itibarıyla zorunlu oldu. Sisteme kayıt yaptırmayan ticari araç sahipleri, vergi avantajlarından mahrum kalacak ve yüksek para cezalarıyla karşılaşacak.

Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza! 289 işletmeye 114.7 milyon TL

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kurulun fahiş fiyat artışlarıyla mücadelede etkin ve kararlı duruşunu sürdürdüğü belirtildi. Kurulun, 42. toplantısını 25 Haziran’da gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, “Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde …