Sosyal yaşamı zorlaştırıyor! Botoks, hem teri hem de kokuyu önlüyor

Aşırı Terleme Sorununa Botoks Çözüm Olabilir

Ellerden kayıp giden tokalaşmalar, koltuk altındaki ter izleri, yürüdükçe kayganlaşan ayak tabanları… Tüm bunlar, sosyal hayattan uzaklaşmaya ve özgüven kaybına neden olabilir. Aşırı terleme sorunu, hemen hemen herkesin yaşayabileceği bir durumken, özellikle menopoz döneminde bazı kadınları da etkileyebilir. Ancak endişelenmeye gerek yok çünkü modern tıp, bu soruna etkili ve güvenli bir çözüm sunuyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Atakan Bör, “Aşırı terleme günümüzde artık çözümsüz bir sorun değil. Botoks, ter bezlerinin aşırı sinyallerle uyarılmasını önleyerek terlemeyi durduruyor. İşlem sonrasında hastaların yaşam kalitesinde ciddi bir artış gözlemliyoruz. Özellikle menopoz dönemindeki kadınlarda, saçlı deriye uygulandığında sıcak basmalarına da oldukça etkili olabiliyor” diyor.

Botoks ile Terlemeyi Kontrol Altına Alın

Botulinum toksini tip A veya yaygın adıyla botoks, terlemeyi başlatan sinir iletilerini geçici olarak durdurarak ter bezlerinin gereksiz yere çalışmasını önler. Dr. Atakan Bör, “Botoks, genellikle estetik amaçlı kullanıldığı bilinen bir madde. Ancak aşırı terleme sorununa karşı da etkili bir yöntem. Uygulama sırasında yapılan enjeksiyonlar, sinirlerin ter bezlerine komut göndermesini geçici olarak engeller. İşlem sonrası hasta günlük hayatına hemen dönebilir” diye açıklıyor.

Farklı Bölgelere Uygulanabilen Botoks Tedavisi

Botoks tedavisi, terlemenin en yoğun olduğu bölgelere uygulanabilir. Koltuk altı, el içi, ayak tabanı ve yüz gibi bölgelere yapılan uygulamalar, terleme ve kokuya karşı etkili olabilir. Bu tedavi sayesinde, hem fiziksel hem de duygusal olarak daha dengeli bir yaşam sürdürebilirsiniz.

Uygulamada Dikkat Edilmesi Gerekenler

Botoks etkisi, düzenli uygulama ile uzun süre devam edebilir. Ancak uygulama öncesi detaylı bir değerlendirme yapılması ve doğru tekniklerin kullanılması önemlidir. Uygulamanın yan etkileri genellikle hafif düzeydedir ve geçicidir. Ayrıca, botoks uygulaması kas-sinir hastalığı olan, gebe, emziren anneler ve 18 yaş altındaki kişilere önerilmez.

Related Posts

Uzmanlar uyardı: Grip sandığınız belirtiler kene ısırığı olabilir!

Yaz aylarında artan kene tutunmalarına karşı uyaran Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Öner Karaçay, “İlk belirtiler arasında baş ağrısı, yüksek ateş, halsizlik ve eklem ağrıları yer alır. Bu semptomlar grip ile karıştırılabilir” dedi.

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

KKKA vaka sayısı artıyor: Keneye dikkat

Yaz aylarının gelmesiyle kene vakalarında artış yaşanırken, uzmanlar Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı uyarıyor. Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, hastalığın ölümcül seyredebileceğini belirterek “Kene çıplak elle çıkarılmamalı, mutlaka sağlık kuruluşuna başvurulmalı” dedi.

Yattığınız yerden postürü çökertmeyin! Bozukluk uykuda başlıyor, pozisyonunuzu düzeltin

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik’in İhraç Kararına Kınama Geldi

Dünya Tabipleri Birliği, demokratik haklarını kullanmaları gerekçe gösterilerek kamu görevlerinden ihraç edilen Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik için 5 Haziran 2025 günü bir destek mesajı yayımladı, hekimleri susturmanın ifade özgürlüğünü ve çalışma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekti.

Güneşli günler göz sağlığı açısından bazı riskleri beraberinde getiriyor: Çocuklarda önlem alın

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülşah Tezcan, UV korumalı gözlük ve şapka kullanımının yaz aylarında göz sağlığı için kritik olduğunu vurguladı.