Apple dan şeker hastalarına müjde

Apple Watch ile Kan Şekeri Ölçümü Yeni Bir Çağa Hazırlanıyor

Teknoloji devi Apple, akıllı saatlerine entegre edeceği invaziv olmayan kan şekeri ölçüm özelliğiyle sağlık teknolojilerinde yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Analistlere göre, bu özellik 2027 yılında Apple Watch kullanıcılarıyla buluşabilir. Bu haber özellikle diyabet hastaları ve potansiyel risk taşıyan bireyler için büyük önem taşıyor.

Şirket, parmak delme gibi yöntemlere ihtiyaç duymadan kan şekeri takibini gerçekleştirecek bir teknoloji üzerinde uzun süredir çalışıyor. Projenin amacı, Tip 2 diyabetin erken belirtilerini tespit ederek kullanıcıları olası bir prediyabet durumuna karşı uyararak sağlık profesyonelleriyle erken müdahale imkanı sunmak.

Huawei Watch 5’in yeni sensörü X-TAP sağlık teknolojisinde çığır açtı

HUAWEİ DE BENZER BİR TEKNOLOJİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Apple’ın yanı sıra, giyilebilir teknoloji pazarının liderlerinden Huawei, benzer bir kan şekeri ölçüm teknolojisi üzerinde Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Bu durum, akıllı saatlerde sağlık özelliklerinin rekabette kilit bir rol oynayacağının işaretlerini veriyor.

Geliştirilmekte olan bu teknolojinin sadece diyabet hastalarına yardımcı olması beklenmiyor, aynı zamanda milyonlarca insanın potansiyel sağlık sorunlarını erken teşhis etmesine olanak tanıyarak yaşam kalitesini artırması hedefleniyor. Gelecekte Jeff Pu’nun tahminlerinin doğruluğu zamanla ortaya çıkacak olsa da, bu tür bir inovasyonun sağlık sektöründe yaratacağı etki büyük olacak.

Related Posts

Bu gözlüğü takınca sokaktaki reklamlar kayboluyor

Artırılmış gerçeklik destekli yeni bir gözlük, billboard’lardan gazete ilanlarına dek tüm reklamları silmeyi vadediyor.

YouTube canlı yayın kısıtlaması yolda: Kimler etkilenecek?

Youtube yaptığı açıklama ile canlı yayın sisteminde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. En önemli değişiklik ise artık 16 yaş altındakiler artık yetişkin olmadan yayın yapamayacak.

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

Hesaplarınız güvende değil! 16 milyar kullanıcı bilgisi çalındı

2024 yılında ortaya çıkarılan veri sızıntılarında, 16 milyar kullanıcı kaydının çalındığı ve çok sayıda platformun etkilendiği belirlendi.

Bağırsak hastalıklarında akıllı saat devrimi

Kronik iltihaplı bağırsak hastalıkları, başta Crohn hastalığı ve ülseratif kolit olmak üzere, milyonlarca insanı etkileyen ve ani krizlerle seyredebilecek ciddi rahatsızlıklardır. Hastalar, beklenmedik ataklar nedeniyle günlük yaşamlarında büyük …