Macron’dan işgal planına sert tepki: “Eşi görülmemiş felaket”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail’in Gazze Şehri’ni işgal alma planını “eşi görülmemiş ciddiyette bir felaket ve sürekli savaşa giden yol” olarak tanımladı.

Macron yaptığı açıklamada, “Bu savaş şimdi kalıcı bir ateşkesle sona ermelidir” dedi.

İsrail Güvenlik Kabinesi, 8 Ağustos’ta Gazze Şehri’nin işgal edilmesine yönelik plana onay vermişti.

İspanya, İrlanda, Norveç, Portekiz, Slovenya, Norveç, Lüksemburg ve Malta dışişleri bakanları, İsrail’in Gazze’yi işgal etme kararının ardından ortak mektup yayımladı.

Mektupta, İsrail Güvenlik Kabinesinin “Gazze kenti dahil işgalin ve askeri saldırının yoğunlaştırılmasına ilişkin” kararı şiddetle kınanarak, bu kararın bölgedeki insani krizi derinleştireceği ve İsralli esirlerin hayatlarını da tehlikeye atacağı uyarısında bulunuldu.

Related Posts

Avcılar’da iki sokak köpeğinin kovaladığı çocuk arabanın altında kalmaktan son anda kurtuldu: Ekipler barınapa götürürken mahalleli olay çıkardı

Tahtakale Mahallesi Özgürlük Sokak’ta 27 Temmuz’da iddiaya göre bir çocuk yolda giderken köpeklerin üzerine doğru geldiğini gördü ve kaçmaya başladı. Yola fırlayan çocuk seyir halindeki bir arabanın altında kalmaktan kıl payı kurtuldu. Panikle koşan …

Kuzey Koreli işçilerden Rusya itirafı: “Bizimle köle diye dalga geçiyorlar”

Rusya, artan iş gücü açığını kölelik koşullarında çalıştırdığı binlerce Kuzey Koreli işçiyle kapatıyor. İşçiler günde 18 saat çalışıyor, kazançlarının büyük kısmı ise “sadakat payı” olarak Pyongyang’a aktarılıyor.

Eyüpsultan’da Silahlı Saldırı: Muammer Öztürk Hayatını Kaybetti

Muammer Öztürk, işe giderken silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti, cinayet anı kaydedildi.

SON DAKİKA HABERİ | İBB’ye yeni operasyon: 14 gözaltı kararı var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB)yönelik yeni bir operasyon başlatıldı. Jandarmanın yürüttüğü operasyonda 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Serpme kahvaltının yerine ne gelecek

Açık büfe ve serpme kahvaltıda israfı azaltmak için planlanan düzenleme ile, serpme kahvaltının istenildiği kadar kişi tarafından yenilmesinin önü açılacak. Otellerde ise her şey dahil yerini ‘yiyeceğini seç’e bırakacak.

Manisa’da ambulans ve otomobil birbirine girdi

Çataltepe Kavşağı’ndaki zincirleme kazada, araçta sıkışan Sadettin İnan yaşamını yitirirken, 5 sağlık görevlisi ve 1 sürücü yaralandı.