Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Android Kullanıcıları, Google Mesajlar’la Tanıtım ve Pazarlama Mesajlarından Kurtuluyor

Android kullanıcıları için müjde! Google Mesajlar’ın yeni güncellemesiyle artık kısa mesaj yoluyla gelen tanıtım ve pazarlama mesajlarından tek dokunuşla kurtulmak mümkün olacak.

Google Mesajlar’ın sunmuş olduğu bu yeni özellik sayesinde, kullanıcılar abonelikten çıkmak istediklerinde seçenekler menüsünden veya mesaj penceresinin alt kısmından “Çok fazla mesaj geliyor”, “Artık ilgilenmiyorum” veya “Spam” gibi seçenekleri işaretleyerek göndericiye otomatik olarak “DUR” komutunu içeren bir mesaj gönderebilecekler.

Eğer “Spam” seçeneği tercih edilirse, sistem aboneliği sonlandırmanın yanı sıra göndericiyi engelleyip spam olarak raporlayarak daha hızlı ve etkili bir çözüm sunacak. Ancak, bu işlem sırasında önemli onay kodları veya doğrulama bağlantıları içeren mesajların engellenmemesi için de özen gösteriliyor.

RCS Destekli Android Cihazlara Yakında Ulaşacak

Fransa, ABD, Brezilya, Almanya, Hindistan, Meksika, İspanya ve İngiltere gibi RCS (Zengin İletişim Hizmetleri) protokolünü kullanan ülkelerde aktif edilen bu özelliğin, RCS destekli Android cihazlara birkaç gün içinde ulaşması bekleniyor.

RCS Nedir?

RCS, geleneksel SMS/MMS’in yerini almayı hedefleyen operatörlerin sunduğu modern bir mesajlaşma protokolüdür. Temel özellikleri şunlardır:

  • Zengin İçerik Desteği: Yüksek çözünürlüklü fotoğraf, video ve dosya gönderimi, grup sohbetleri, konum paylaşımı gibi multimedya imkânları sunar.
  • Gerçek Zamanlı Bilgilendirme: Mesajın iletilip iletilmediğini (“delivered”), okunup okunmadığını (“read receipt”) ve karşı taraftaki yazma durumunu (“typing indicator”) gösterir.
  • Daha Uzun Mesaj Sınırı: 160 karakter sınırını aşarak tek parça hâlinde daha uzun metinlerin gönderilmesine olanak tanır.

RCS, GSM Birliği (GSMA) tarafından standartlaştırılmış olup hem Android cihaz üreticileri hem de mobil operatörler tarafından desteklenmelidir. RCS kapasitelerinin etkinleştirildiği ülkelerde Google Mesajlar gibi uygulamalar, SMS’e kıyasla daha zengin ve interaktif bir kullanıcı deneyimi sunabilirken, RCS desteği olmayan cihazlar veya operatörlerde kullanıcılar hala klasik SMS/MMS servisine yönlendirilmektedir.

Related Posts

Grok 4, cevaplarını Musk’ın görüşlerinden mi alıyor?

Elon Musk’ın yapay zekâ şirketi xAI, son modeli Grok 4’ü çarşamba gecesi tanıttı. Musk, canlı yayında yaptığı açıklamada, Grok 4’ün amacının “maksimum düzeyde gerçekleri arayan bir yapay zekâ” olduğunu söyledi. Ancak Grok 4’ün tartışmalı konulara yanıt verirken gerçeği nerede aradığı merak konusu oldu.

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Dünya dışı cisim ilk kez kameralara yakalandı

NASA’nın 1 Temmuz’da keşfettiği gizemli bir gök cismi, ilk kez kameralar tarafından kaydedildi. 3I/ATLAS adı verilen bu yıldızlararası ziyaretçi, yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda ve saatte 217 bin kilometre hızla Güneş’e doğru ilerliyor.

Bu gözlüğü takınca sokaktaki reklamlar kayboluyor

Artırılmış gerçeklik destekli yeni bir gözlük, billboard’lardan gazete ilanlarına dek tüm reklamları silmeyi vadediyor.

YouTube canlı yayın kısıtlaması yolda: Kimler etkilenecek?

Youtube yaptığı açıklama ile canlı yayın sisteminde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. En önemli değişiklik ise artık 16 yaş altındakiler artık yetişkin olmadan yayın yapamayacak.

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.