Bakan Bayraktar’dan Suriye’ye elektrik ve doğal gaz ihracatı açıklaması!

Bakan Bayraktar’dan Suriye Enerji Alanında Önemli Adımlar

Bakan Bayraktar, Şam’da Suriye Enerji Bakanı El-Beşir ile bir araya gelerek önemli bir mutabakat zaptı imzaladı. İki ülke arasında Enerji, Madencilik ve Hidrokarbon Alanlarında iş birliğini güçlendirecek anlaşma, hayati adımların atılmasını sağlayacak.

Enerjiye Erişim Önemli

Bakan Bayraktar, yapılan imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye’nin ayağa kalkması için enerjiye erişimin kritik olduğunu belirtti. “Burada hayatın normalleşmesi için en önemli hususlardan bir tanesi temel hizmetlere, enerjiye erişimdir” diyen Bayraktar, önemli projelerin hayata geçirilmesi için çalışmaların hızlandırılacağının altını çizdi.

Elektrik ve Gaz İhracatı Artacak

Bakan Bayraktar, kısa vadeli hedefler arasında Suriye’nin elektrik ihtiyacını karşılamak için elektrik ihracatını 3 katına çıkarmayı planladıklarını açıkladı. Ayrıca, doğal gaz ile çalışan elektrik santrallerine gaz temini sağlayarak elektrik üretimini artıracaklarını belirtti. Bu adımlarla Suriye’deki elektrik tedarik süresini günün yarısına kadar uzatmayı hedefliyorlar.

Yatırım ve Finansman İmkanları

Bayraktar, yapılan yaptırımların kalkmasıyla birlikte Suriye’ye önemli yatırım ve finansman imkanlarının doğacağını belirtti. Uluslararası firmaların Suriye’ye yatırım yapmaya hazır olduklarını vurgulayan Bayraktar, Türkiye’nin de bu süreçte Suriye’nin kalkınması için projeler geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Haziran Ayında Hizmete Girecek

Suriyeli Bakan El-Beşir, Kilis’ten gelecek doğal gaz hattının haziran ayı içerisinde hizmete gireceğini belirterek, Türk şirketlerinin madencilik ve elektrik alanlarında destek vereceğini açıkladı. İki ülke arasında teknik heyetler oluşturularak altyapı çalışmalarına başlanacağını söyleyen El-Beşir, enerji ve madencilik alanlarında iş birliklerine önem verdiklerini aktardı.

Çerçeve Anlaşma ve İş Birlikleri

Bakanlar tarafından imzalanan mutabakat zaptı ile karşılıklı iş birliklerinin güçlendirilmesi için çerçeve oluşturulacak. Elektrik üretimi, ticareti, enerji verimliliği gibi alanlarda iş birliği fırsatları değerlendirilecek. Ayrıca, hidrokarbonlar alanında iş birliği fırsatları belirlenirken nadir toprak elementleri ve kritik minerallerin keşfi konusunda da iş birliği imkanları araştırılacak.

Related Posts

Ekonomi daralmaya devam ediyor: Kapanan şirket sayısı sert yükseldi

Türkiye’de kurulan şirket sayısı, mayısta bir önceki aya göre yüzde 15,5 artarak 8 bin 765, kapanan şirket sayısı yüzde 13,2 artışla 2 bin 921 oldu.

Van turizmini savaş vurdu: Otellerde rezervasyonlar iptal edildi

Ortadoğu’daki gerilim, Van turizmine ağır darbe vurdu. İran ile İsrail arasında tırmanan çatışmalar, kente gelen yabancı ziyaretçi sayısında ciddi düşüşe yol açtı. Turizm yetkilileri, rezervasyon iptallerinin ve ekonomik kayıpların kritik seviyelere …

81 ilde ücretsiz olacak! Türk Telekom duyurdu

Türk Telekom yarın belli noktalarda 81 ilde ücretsiz internet sağlayacağını duyurdu.

Nadir elementte kritik bekleyiş

Çin ile ABD arasındaki ticaret gerilimi sonucunda Çin, nadir toprak elementleri ihracatına kısıtlama getirdi. MR görüntüleme, nükleer reaktör kontrol çubukları, elektrikli araçlarda yüksek performanslı motor üretimi gibi alanlarda kullanılan elementlerde uzun bekleme süreleri ortaya çıktı.

Faiz kararı öncesi Mahfi Eğilmez’den uyarı: Ortam çok belirsiz

Eski Hazine Müstreşarı Ekonomist Mahfi Eğilmez, İran-İsrail arasında tırmanan tansiyonun Türkiye ekonomisine olan olası etkilerini çok yönlü değerlendirdi. Eğilmez, jeopolitik risklerin enerji, kur, enflasyon ve turizm kanalları üzerinden Türkiye’yi …

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 186 milyar dolar

Özel sektörün yurt dışı kredi borcu 186 milyar dolar