Çalık Holding önünde dövülerek öldürülen Erol Eğrek’in arkadaşları bugün eylem yapacak

Türkmenistan’da alacaklarını talep eden işçi Erol Eğrek, Çalık Holding tarafından darbedilerek hayatını kaybetmiştir. Bugün, Eğrek’in ölümünün ardından İstanbul’daki holding binası önünde anılacak. Alacakları için Çalık Holding’in önünde saldırıya uğrayan Eğrek’in anma törenine, Türkmenistan’a çalışmaya giden ve alacaklarını alamayan yaklaşık 120 işçi de katılacak. Saat 14.30’da İstanbul Şişli’deki Çalık Holding binası önünde bir araya gelecek olan işçiler, hem Erol Eğrek’i anacak hem de devam eden davalara ilişkin basın açıklaması yapacaklar.

Türkmenistan’da mağdur olan işçilerin avukatı Mehmet Aydoğan, uzun yıllardır süren mağduriyetleri görmezden geldiklerini belirterek, şunları söyledi: “Yaklaşık 20 yıldır Türkmenistan’da mağdur edilen işçiler için mücadele veriyoruz. Sadece Çalık Holding değil, aynı şekilde Engin Grup ve Yimpaş’a bağlı işçilerin de vekilliğini üstleniyoruz.”

BirGün gazetesinde yer alan habere göre, Çalık Holding’e bağlı dört ayrı fabrikada çalışan işçiler Türkmenistan’ın çeşitli bölgelerinde davalara konu olmuş durumda. Avukat Aydoğan, işçilerin ödenmeyen sigorta primleri ve işçilik alacakları için mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Bu sadece bir borç-alacak meselesi değil. Bir insanın darbedilerek öldürülmesi söz konusu. Biz Eğrek gibi onlarca dosyada vekillik yapmaktayız. Bu durum, işçilerin alacakları için önemli emsal kararlar alınmasına yol açacak.”

Related Posts

ccc

xxxx

CHP’li Gökan Zeybek’ten zirai don çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, iktidara çiftçinin yaşadığı zirai donla ilgili çağrıda bulunarak ”Ukrayna çiftçisinin zararlarını gidermek için almayı akıl eden akıl, şimdi Amasya’da en az 6 milyar Türkiye’de en az 450 milyar dondan oluşan zararın giderilmesi ile ilgili hızlı bir karar almak zorundadır” dedi.

Öğretim görevlisi yapay zeka kullandı: Öğrenci, parasını geri istedi

ABD’nin Boston şehrindeki Northeastern Üniversitesi’nde öğrenci olan Ella Stapleton, öğretim görevlisi Rick Arrowood’un ders notlarını ChatGPT adlı yapay zeka botu ile hazırladığını belirterek, derse ödediği 8 bin doların iadesini talep etti.

AKP’li belediyelerde grev gündemde: Başiskele ve Çayırova’da belirsizlik Sürüyor

Kocaeli’de Hizmet-İş Sendikası ile 7 belediye arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde önemli gelişmeler yaşanıyor. Görüşmeler kapsamında 5 belediyeyle anlaşmaya varılırken, AKP yönetimindeki Başiskele ve Çayırova belediyelerinde süreç belirsizliğini koruyor. Özellikle Başiskele Belediyesi’nde uzlaşma sağlanamaması halinde işçilerin 19 Mayıs’tan sonra greve çıkması gündemde.

Meksika’da korkunç trafik kazası: 21 ölü

Meksika’da korkunç trafik kazası: 21 ölü

Aşırı sağcı Alman vekil Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’yi öve öve bitiremedi

Almanya’nın aşırı sağcı partisi AfD’nin milletvekili Tomasz Froelich, Avrupa Parlamentosu’nda Türkiye’yi savunduğu bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin bir düşman olmadığını vurgulayan Froelich, “Enerji, güvenlik ve göç konularında Türkiye ile ortaklığımızı güçlendirmeliyiz.” ifadelerini kullandı. Alman vekil ayrıca kürsünden, “Brüksel, Ankara’ya karşı kibirli dersler vermekten kaçınmalıdır.” uyarısında da bulundu.