Çalınan 800 milyon şifre internette paylaşıldı

En Güncel Siber Güvenlik Verilerine Göre: Şifre Güvenliği Zayıf Durumda

Son dönemde internet kullanıcılarının şifre güvenliği endişe verici derecede zayıflamış durumda. Özellikle kötü niyetli yazılımlar aracılığıyla ele geçirilen hesap bilgileri, siber suçlular tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

IBM’in en son X-Force raporu, bu durumun ne kadar ciddi olduğunu açıkça gözler önüne sermektedir. Rapora göre, bilgi hırsızlığı yapan zararlı yazılımların yayılma oranı, 2023 yılına kıyasla 2025’in başlarında %180 gibi dikkat çekici bir artış göstermiştir.

Özellikle sahte e-postalar aracılığıyla gerçekleştirilen saldırılar, bu artışta belirgin bir rol oynamaktadır.

800 Milyon Çalıntı Şifre Hala İnternette Dolaşımda

IBM’in raporuna göre, siber saldırganlar, bu zararlı yazılımları sahte Google reklamları, web siteleri ziyareti sırasında otomatik olarak bulaşan yazılımlar ve yazılım tedarik zincirine sızma gibi çeşitli yöntemlerle yaymaya devam etmektedir.

En çok kullanılan beş bilgi hırsızı yazılım ile ilişkili olarak, 2024 yılı boyunca karanlık web sitelerinde toplam sekiz milyon ilan tespit edilmiştir.

Bu ilanlarda yüzlerce hesap bilgisinin bulunduğu ve toplam şifre sayısının 800 milyonu aştığı belirtilmektedir.

Şifreler Artık Tek Başına Yeterli Değil: Ek Güvenlik Önlemleri Alınmalıdır

Paylaşılan bu endişe verici veriler, şifrelerin artık tek başına güvenilir bir koruma sağlamadığını bir kez daha göstermektedir.

Uzmanlar, iki faktörlü kimlik doğrulama gibi ek önlemlerin dahi siber suçlular tarafından aşılabildiğini belirtmektedir.

Bu sebeple internet kullanıcıları, şifrelerini düzenli aralıklarla güncellemeli ve hesaplarını ek güvenlik katmanlarıyla korumalıdır.

Related Posts

İtalya Bisiklet Turu 2025 ikinci etabıyla Arnavutluk’ta devam etti

Bisiklet sporunun en prestijli organizasyonlarından, bu yıl 108’ncisi düzenlenen İtalya Bisiklet Turu 2025’in (Giro d’Italia 2025) ikinci etabı Arnavutluk’un başkenti Tiran’da devam etti.

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …

Netflix kalan son interaktif içeriklerini platformdan kaldırıyor

Netflix, Black Mirror: Bandersnatch gibi interaktif içeriklerini kaldırmaya başladı. 12 Mayıs’tan sonra bu içerikleri platformdan izlemek mümkün olmayacak.

Android akıllı telefon kullanıcıları artık basit bir güncellemeyle SMS reklamlarından kurtulabilecek

Google Mesajlar’a “Abonelikten Çık” düğmesi geldi. İstenmeyen tanıtım SMS’leri artık son bulacak.

Milli halter Fatmagül Çevik, dünya şampiyonu

Milli halterci Fatmagül Çevik, genç kadınlar +87 kiloda toplamda elde ettiği 245 kiloluk dereceyle dünya şampiyonu oldu.

Skype tarih oldu!

Skype tarih oldu!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir