CHP, Sosyalist Enternasyonal’e ev sahipliği yapacak: Gündemde neler var?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkan yardımcılığını yaptığı Sosyalist Enternasyonal, 21-25 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da çeşitli toplantılar düzenleyecek.

Toplantılar, 21 Mayıs’ta Sosyalist Enternasyonal Kadınlar Toplantısı ile başlayacak ve 2 gün boyunca “kadın emeği”, “kadının sosyal demokrasideki rolü”, “kadın hakları” ve “kadına yönelik şiddetle mücadele” konularını ele alacak.

23 Mayıs’ta, “Birlikte, Hak Ettiğimiz Dünya İçin Değerler ve Dayanışma Odaklı Küresel Bir Vizyon” temasıyla, Eşitlik Komitesi, Etik Komitesi, Finans ve Yönetim Komitesi toplantıları yapılacak.

ÖZEL AÇILIŞ KONUŞMASI YAPACAK

Toplantılar, 24 ve 25 Mayıs’ta devam edecek olan Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı ile son bulacak.

Sosyalist Enternasyonal’in başkan yardımcısı ve ev sahibi unvanı ile toplantının açılış konuşmasını yapacak olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, özellikle Gazze’deki gelişmeler olmak üzere dış politika konularına vurgu yapması bekleniyor. Toplantı, diğer konuşmalar ve panellerle devam edecektir.

CHP tarafından ev sahipliği yapılan toplantılarda, sosyal demokrasi, ırkçılığın ve sağ popülizmin yükselişi ile bunlara karşı alınacak tedbirler ele alınacak. Ayrıca Gazze’deki olaylar kınanacak ve önlenmesi için daha etkin adımlar atılması için görüş alışverişinde bulunulacak.

Konsey Toplantısı, “Dijital Dünyada Demokrasiyi Güvence Altına Almak” başlıklı bir oturumla devam edecek. Sonrasında “Pena Gomez Ödülleri” sunulacak ve üyeler için bir yemek düzenlenecektir.

Kapanış gününde, oturumlardan elde edilen sonuçlar konsey üyeleriyle paylaşılacaktır.

Related Posts

‘Varoş’ polemiği: Mine Tugay için şok iddialar

Oyuncu Bahar Şahin, Arya Bektaş’ın YouTube kanalında “Zalim İstanbul” setinde psikolojik şiddete uğradığını iddia etti. Şahin, bir kadın oyuncu tarafından sürekli zorbalandığını ve şiddete maruz kaldığını anlattı.

Talas Belediyespor U17 Takımı Türkiye Finallerine Adını Yazdırdı

Talas Belediyespor U17 takımı, Elazığ’da gerçekleştirilen grup maçlarını başarıyla geçerek Türkiye Şampiyonası’nın son 4 takımı arasında yer aldı. Başkan Mustafa Yalçın, genç oyuncuların başarısını kutladı ve şampiyonluk hedeflerini vurguladı.

Türk Kızılay Uganda’da 10 Su Kuyusu Açtı

Türk Kızılay, Uganda’da 10 güneş enerjili su kuyusu açarak 50 bin kişinin temiz suya erişimini sağladı.

Eskişehir’de Sportif Balıkçılık

Arkadaş grubu, yakaladıkları balıkları tekrar gölete bırakarak çevre duyarlılığı sergiledi.

Türkiye’de hayatta kalmanız şansa bağlı: Plajda güneşlenen kadını dozer ezdi

Kastamonu’da bir süredir uzak kaldığı memleketine dönen Nergiz Acar, kemik ağrıları için güneşlenirken sahilde temizlik yapan dozerin altında kalıp can verdi.

Türkiye’ye 15 Suçlu İadesi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 suçlunun yurt dışından Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.