Dünya Bankası’ndan deprem bölgesine 500 milyon dolar finansman

Bankadan yapılan açıklamada, finansmanın Türkiye’nin Şubat 2023’teki depremden etkilenen bölgelerinde istihdam yaratmak ve işletmeleri desteklemek için kullanılacağı belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’de deprem bölgelerinde kapsayıcı işler yaratmak ve ekonomiyi yeniden canlandırmak için 500 milyon dolar tutarında finansman sağlanacağı kaydedildi.

Depremlerin, etkilenen illerde iş gücü piyasasındaki uzun süreli yapısal zorlukları daha da kötüleştirdiği belirtilen açıklamada, onaylanan Kayıtlı İstihdam Yaratma-2 Projesi’nin küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri desteklemeyi ve üçte birinden fazlası kadınlar ile gençler için olmak üzere yaklaşık 17 bin yeni veya daha iyi iş imkanı oluşturmayı amaçladığı aktarıldı.

UZUN VADELİ FİNANSMAN

Açıklamada, şirketler arasında finansmana erişimin kısıtlı olmasının istihdam yaratmayı sınırlayan önemli faktör olduğu, bu zorluğu ele alabilmek için projenin özellikle KOBİ’ler üzerine odaklanarak depremden etkilenen illerde faaliyet gösteren şirketlere uzun vadeli finansman sağlayacak şekilde tasarlandığı ifade edildi.

Bankanın açıklamasında, projeyle şirketlerin kayıtlı istihdam yaratma koşullarının iyileştirilmesinin, üretkenliğin artırılmasının ve iş gücü talebinin yükseltilmesinin beklendiği aktarıldı.

Projenin Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerini desteklemeyi amaçlayan kapsamlı bir Dünya Bankası paketinin parçası olduğu belirtilen açıklamada, iş gücü piyasasını güçlendirmeye ve ekonomik toparlanmayı teşvik etmeye yönelik daha geniş kapsamlı çabaları tamamladığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, “Dünya Bankası depremlerin yaşandığı günden bu yana Türkiye’nin yanında ve afet riski yönetimi ile yeniden inşa konularındaki uluslararası deneyimlerini paylaşmaktadır. Bu proje yerel ekonomilerin yeniden inşa edilmesi ve çok ihtiyaç duyulan kayıtlı sektörde istihdam fırsatlarının sunulması yönünde atılan çok önemli bir adımdır.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Dolar ve euro güne nasıl başladı?

Işıkhan: İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “İstihdam destekleyici politikalarımızın olumlu sonuçlarını görmeye devam ediyoruz.” dedi.

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yükseldi

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %38,16 arttı, aylık %2,37 arttı.

Kayıt yaptırmayan sürücülere dev cezalar yolda: Bugün son gün!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulaması bugün itibarıyla zorunlu oldu. Sisteme kayıt yaptırmayan ticari araç sahipleri, vergi avantajlarından mahrum kalacak ve yüksek para cezalarıyla karşılaşacak.

Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza! 289 işletmeye 114.7 milyon TL

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kurulun fahiş fiyat artışlarıyla mücadelede etkin ve kararlı duruşunu sürdürdüğü belirtildi. Kurulun, 42. toplantısını 25 Haziran’da gerçekleştirdiği bildirilen açıklamada, “Toplantıda alınan kararlar çerçevesinde …