Erzurum’da Göçmen Kaçakçılığına Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor

ERZURUM’da göçmen kaçakçılığını önlemek için 2024 yılında düzenlenen 146 operasyonda organizatör olarak gözaltına alınan 272 şüpheliden 61’inin tutuklandığı, 41’inin de adli kontrolle serbest kaldığı, diğerleriyle ilgili adli sürecin devam ettiği bildirildi.

Erzurum’da göçmen kaçakçılığını önlemek için 2024 yılında yapılan çalışmalar açıklandı. Kentte göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 2024 yılında gerçekleştirilen 146 operasyonda 272 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Organizatör olarak yakalanan 61 kişi tutuklanırken, 41 kişi adli kontrolle serbest kaldı. Gözaltına alınan diğer şüphelilerle ilgili adli sürecin devam ettiği belirtildi. 143 araca el konulan operasyonlarda yakalanan 1074 düzensiz göçmen, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Bu arada Erzurum’da Aralık 2023 yılında hizmete giren mobil göç noktasında kimlik kontrolü ve parmak izi sorgusu yapılan 2 bin 391 yabancıdan 20’sinin düzensiz göçmen olduğu belirlendi.

VALİ, İNCELEME YAPTI

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Aşkale ilçesindeki geri gönderme merkezinde incelemede bulundu. Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Aşkale Kaymakamı Emre Oğuztürk, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı ile kamu kuruluşlarının yöneticilerinin katıldığı incelemede Vali Çiftçi, Aşkale Geri Gönderme Merkezi-1 Müdürü Cihangir Demir ve Aşkale Geri Gönderme Merkezi-2 Müdürü Hakan Kaya’dan bilgi aldı. Vali Çiftçi, gezdiği merkezde yemekhane ve diğer odaları da inceledi.

Related Posts

‘Güneş Dünya’yı yutacak, Mars hayat sigortamız’

ABD’li teknoloji milyarderi Elon Musk, Mars’a insan gönderme ısrarının ardındaki nedeni açıkladı. Fox News’e verdiği röportajda Musk, Güneş’in bir gün Dünya’yı yok edeceğini söyleyerek, Mars’ı “toplu yaşam için bir hayat sigortası” olarak niteledi.

Sedat Peker’den Türkiye’ye dönüş mesajı

5 yıldır yurt dışında bulunan Sedat Peker, Türkiye’ye ne zaman döneceğiyle ilgili bir açıklama paylaştı.

Kayıp kıtanın gizemi | 1600’lerden beri aranıyordu, Dünya’da bir ilk oldu… Neden kayboldu nasıl bulundu?

Gezegenimizdeki kıtaları saymanız istendiğinde ne cevap veriyorsunuz? Asya, Avrupa, Afrika, Amerika ve Antarktika, Okyanusya’yı hepimiz coğrafya derslerinden hatırlıyoruz. Peki ya kayıp kıta Zelandiya’yı biliyor musunuz?

Arnavutluk sandık başında

Kayıtlı 3 milyon 713 bin 761 seçmenin bulunduğu Arnavutluk’ta yerel saatle 07.00’de başlayan oy kullanma işlemi 19.00’a kadar devam edecek. 1991’de komünist rejimin çöküşünden bu yana 11’incisi düzenlenen genel seçimde 140 sandalyeli meclise girmek …

Papa 14. Leo:Yapay zeka insan onurunu, adaleti ve emeği savunmada zorluklar yaratıyor

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, yapay zekanın, insan onurunun, adaletin ve emeğin savunulmasında yeni zorluklar yarattığını belirtti.

Bakan Tekin’den ‘zorunlu eğitim’ açıklaması: Lise 3 yıla mı düşüyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 4 yıl olan zorunlu lise eğitim süresinin değişebileceğini söyledi. Zorunlu lise eğitiminin 2 veya 3 yıla indirilebileceği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir