Grand Kartal Otel pistlerindeki mekanik sistem, Avusturya’dan ikinci getirilmiş!

Bolu Kartalkaya’da Yangında 78 Kişi Hayatını Kaybetti

Geçtiğimiz günlerde Bolu Kartalkaya’da meydana gelen yangında, Grand Kartal Otel’de hayatını kaybedenlerin sayısı 78’e yükseldi. Otelin pistlerindeki teleski ve telesiyejlerin 32 yıllık olduğu ve bakımsızlıktan ötürü sık sık arıza yaptığı belirtildi. Sistemin 32 yıl önce Avusturya’dan getirilen ikinci el ekipmanlarla kurulduğu iddia ediliyor.

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel yangınında 78 kişi hayatını kaybederken, 50 kişi yaralandı. Otelin mekanik tesisatı, tatilcilerin kullandığı eski ve bakımsız telesiyej ve teleski gibi ekipmanlar nedeniyle sürekli arıza gösterdiği bildirildi. Geçtiğimiz yıl trafodaki yüksek akım sebebiyle yaşanan arızada, 40 kişi soğuk havada mahsur kalmış ve ekiplerin uzun çabaları sonucunda kurtarılmıştı.

Bir kayak eğitmeni, Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’in mekanik tesisatının Antalya’da yaşanan teleferik kazasını hatırlattığını ve tesislerin çok eski olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Teknik ekipmanlarla ilgili birçok sorun yaşanıyor. Bu otel bünyesindeki telesiyej ve teleski gibi mekanik tesislerin en son 32 yıl önce Avusturya’dan getirilen ikinci el malzemelerle kurulduğunu bilmek önemlidir. Dünya genelinde benzer tesisler 3 kez değiştirilirken, buradaki tesislerin uzun süredir değişmediği bir gerçektir.”

Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de Yaşanan Yangın ve Sonuçları

  • Bakan Tunç, Grand Kartal Otel yangınına ilişkin “korsan metin” iddialarına itiraz etti.
  • Kartalkaya’da facia sonrası ortaya çıkan sorunlar arasında, yangın eğitimi eksikliği ve tesislerdeki güvenlik açıkları bulunuyor.
  • Grand Kartal Otel’in sahibinin, otelin eksikliklerine rağmen sertifika veren kurumda yönetimde olduğu belirtildi.

Haber Kaynağı: T24 ÖZEL

Fotoğraflar: AA

Related Posts

Rusya Kiev’e 3 gündür aralıksız saldırıyor

Rusya’nın Kiev’e düzenlediği ikinci büyük saldırı iki can aldı, en az 13 kişi yaralandı. Hava savunma sistemleri gece boyunca devredeydi. Vatandaşlar sığınaklarda sabahlarken başkentte çok sayıda yangın çıktı.

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.