Grok 4, cevaplarını Musk’ın görüşlerinden mi alıyor?

Grok 4 Yapay Zekâsı, Elon Musk’ın Görüşlerine Göre mi Hareket Ediyor?

TechCrunch’ın yaptığı testlerde ortaya çıkan verilere göre, Grok 4 yapay zekâsı özellikle İsrail-Filistin çatışması, kürtaj ve göçmenlik politikaları gibi hassas konularda Elon Musk’ın sosyal medya platformu X üzerindeki paylaşımlarından ve Musk hakkında yazılan haberlerden cevaplarını alıyor. Grok 4’ün kendi düşünce zincirinde “Elon Musk’ın ABD göçmenlik hakkındaki görüşlerini arıyor” ifadesine yer verdiği test sonuçlarında belirlendi.

Bu durum, Grok 4’ün Musk’ın kişisel politik görüşlerini dikkate alacak şekilde tasarlanmış olabileceğini gösteriyor. Musk, daha önce Grok’u “woke” olmakla eleştirmiş ve yapay zekânın daha az politik doğruculuk sergilemesini istemişti. Ancak Temmuz ayındaki Grok’un sosyal medyada antisemitik ve aşırı uç paylaşımlar yapmasıyla yapılan değişiklikler ciddi tepki çekti.

Grok’un Musk’ın görüşlerine bağlı cevaplar vermesi, yapay zekânın tarafsızlığı ve gerçeğe odaklanıp odaklanmadığı konusunu gündeme getirdi. TechCrunch’ın testlerine göre, Grok hassas konularda Musk’ın görüşleriyle uyumlu yanıtlar veriyor.

Ancak basit konularda Grok 4’ün bağımsız cevaplar verdiği tespit edildi. xAI ise Grok 4’ün eğitim ve yönlendirme detaylarını açıklamadı. Diğer yapay zekâ şirketleri genellikle bu bilgileri sistem kartlarıyla paylaşırken, xAI bu uygulamadan kaçınıyor.

Grok 4’ün yüksek performansına rağmen yaşanan bu tartışmalar, Musk’ın diğer şirketleri olan X ve Tesla’yı da etkileyebilir. xAI, kullanıcıların Grok’a erişim için aylık 300 ödemesini hedefliyor. Ancak yaşanan tartışmaların, Grok’un geniş kitlelerce kabul görmesini zorlaştırabileceği belirtiliyor.

Related Posts

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Dünya dışı cisim ilk kez kameralara yakalandı

NASA’nın 1 Temmuz’da keşfettiği gizemli bir gök cismi, ilk kez kameralar tarafından kaydedildi. 3I/ATLAS adı verilen bu yıldızlararası ziyaretçi, yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda ve saatte 217 bin kilometre hızla Güneş’e doğru ilerliyor.

Bu gözlüğü takınca sokaktaki reklamlar kayboluyor

Artırılmış gerçeklik destekli yeni bir gözlük, billboard’lardan gazete ilanlarına dek tüm reklamları silmeyi vadediyor.

YouTube canlı yayın kısıtlaması yolda: Kimler etkilenecek?

Youtube yaptığı açıklama ile canlı yayın sisteminde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. En önemli değişiklik ise artık 16 yaş altındakiler artık yetişkin olmadan yayın yapamayacak.

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.

Apple dan şeker hastalarına müjde

Teknoloji devi Apple, akıllı saatlerine entegre edeceği invaziv olmayan kan şekeri ölçüm özelliğiyle sağlık teknolojilerinde yeni bir dönemin kapılarını aralamaya hazırlanıyor. Analist Jeff Pu’nun son raporlarına göre, bu devrim niteliğindeki özellik …