İsrail’den Rusya kararı: Uçuşlar durduruldu

El Al, Kazakistan’da Düşen Azerbaycan Uçağı Nedeniyle Moskova Uçuşlarını İptal Etti

İsrail hava yolu şirketi El Al, Azerbaycan uçağının Kazakistan’da düşmesinin ardından, gelecek hafta yapılması planlanan Moskova uçuşlarını iptal etti. Yerel basında yer alan habere göre, El Al, yaşanan olayın ardından Moskova seferlerini durdurma kararı aldı.

İptal kararının, dün Azerbaycan uçağının Kazakistan’da düşmesinin ardından alındığı belirtildi. Güvenlik önlemleri ve uçuş rotalarıyla ilgili değerlendirmeler yapılırken, El Al’ın Moskova uçuşları için nasıl bir planlama yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

NE OLMUŞTU?

Bakü-Grozni seferini yapan AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçak, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşmüştü.

AZAL, uçakta 5 kişilik mürettebat ve 62 yolcudan oluşan toplam 67 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.

Kazada 38 kişinin hayatını kaybettiği, 29 kişinin ise kurtulduğu belirtilmişti.

Uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sistemi saldırısına uğradığı iddia edilmiş, Azerbaycanlı yetkililer bu iddiaları doğrulamıştı.

Related Posts

Avrupa ‘ısı kubbesi’ alarmı verdi! Sıra Türkiye’de mi?

Avrupa’nın güneyi ve batısında, başta İspanya ve İtalya olmak üzere Yunanistan ve Portekiz’de termometreler 35-40 dereceleri gördü. Uzmanlar “turuncu alarm” verirken; rekor sıcaklıklar “ısı kubbesi” (heat dome) olarak adlandırılan meteorolojik bir olayın sonucu ortaya çıktı. Türkiye’de ise serin havanın sona ermesinin ardından çöl sıcaklarının etkili olması bekleniyor.

İstanbul’a gidiş 4 gün sınırlanıyor: Valilikten sürücülere uyarı

Bolu Valiliği İstanbul’a istikametinde yapılacak olan çalışmayı duyurdu. 4 gün boyunca sürecek yol çalışmasında İstanbul yolu sınırlandırılacak.

Son dakika: Tunç Soyer gözaltına alındı

CHP’nin eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, sabah saatlerinde düzenlenen şafak operasyonuyla gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınan isimler arasında CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da bulunuyor.

Yangına müdahale eden itfaiyecilere ateş açtılar: 2 ölü

ABD’nin Idaho eyaletinin Coeur d’Alene kentinde bulunan Canfield Dağı’ndaki tabiat parkında, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edilirken yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine, kimliği henüz …

İsrail basınından ABD iddiası: Gazze’de ateşkes baskısına hazırlanıyor

ABD’nin başkenti Washington’u ziyaret edecek İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’in, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası anlaşması için baskıyla karşılaşacağı bildirildi.

Özgür Özel’den kurultay davasına ilişkin açıklama: Amaç, Türkiye’nin 1. partisini tartıştırmak, tartışma bitsin, verecekleri her karara hazırız, dimdik ayaktayız

Özgür Özel’den kurultay davasına ilişkin açıklama: Amaç, Türkiye’nin 1. partisini tartıştırmak, tartışma bitsin, verecekleri her karara hazırız, dimdik ayaktayız