İstanbul Büyükşehir’den kamu hizmetlerine dijital dönüşüm

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veri Merkezi, kamuya ve özel sektör kuruluşlarına geniş yelpazede hizmet sunmak için güçlü fiber altyapı, hibrit bulut altyapısı ve IoT platform çözümleri sağlıyor. Son beş yılda kapasitesi on kat artırılarak 300 TB’dan 3 PTB’a yükseltildi.

Hibrit bulut altyapısına geçişte Bulutistan ile iş birliği yapılırken, yenilikçi çözümler geliştiriliyor. Sanal veri merkezine dayalı bu yenilikler, İstanbul genelinde kamu hizmetlerinde dijital dönüşüm için güçlü bir altyapı sunuyor.

İBB İştirakler Teknoloji Grubu Başkanı Erol Özgüner, iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için teknolojik altyapımızı güçlendiriyor ve yenilikçi çözümler geliştiriyoruz. Istcloud projesi, kamu kurumlarının bulut veri merkezi ihtiyaçlarına stratejik çözüm sunarak veri güvenliğinden operasyonel esnekliğe kadar birçok alanda fark yaratacak.” şeklinde konuştu.

İSTTELKOM Genel Müdürü Melih Geçek, veri güvenliğine vurgu yaparak, Bulutistan ile yapılan iş birliğinin, sunulan hizmetlerin kalitesini yükseltmeyi amaçladığını belirtti. Bulutistan Genel Müdürü Gökhan Gençtürk ise, iş birliğinin İBB ve iştiraklerine ait dijital altyapının daha güvenilir, esnek ve verimli hale gelmesine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Related Posts

Grok 4, cevaplarını Musk’ın görüşlerinden mi alıyor?

Elon Musk’ın yapay zekâ şirketi xAI, son modeli Grok 4’ü çarşamba gecesi tanıttı. Musk, canlı yayında yaptığı açıklamada, Grok 4’ün amacının “maksimum düzeyde gerçekleri arayan bir yapay zekâ” olduğunu söyledi. Ancak Grok 4’ün tartışmalı konulara yanıt verirken gerçeği nerede aradığı merak konusu oldu.

Grok’un hakaret ve küfür içerikli paylaşımları tüm dünyada eleştiri konusu oldu

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın sahibi olduğu xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok’un kullanıcılara hakaret içerikli yanıtlar vermesi tüm dünyada yankılanmaya devam ediyor. xAI tarafından geliştirilen sohbet robotu Grok, yeni geliştirilen algoritması sonrasında kullanıcıların sorularına dini, kültürel ve siyasi bağlamda ağır hakaret içeren yanıtlarla karşılık verdi. Grok’tan önce Microsoft tarafından geliştirilen Tay ve Meta tarafından geliştirilen BlenderBot 3 de sosyal medya kullanıcılarına ırkçı ifadelerle yanıtlar vermişti.

Dünya dışı cisim ilk kez kameralara yakalandı

NASA’nın 1 Temmuz’da keşfettiği gizemli bir gök cismi, ilk kez kameralar tarafından kaydedildi. 3I/ATLAS adı verilen bu yıldızlararası ziyaretçi, yaklaşık 20 kilometre uzunluğunda ve saatte 217 bin kilometre hızla Güneş’e doğru ilerliyor.

Bu gözlüğü takınca sokaktaki reklamlar kayboluyor

Artırılmış gerçeklik destekli yeni bir gözlük, billboard’lardan gazete ilanlarına dek tüm reklamları silmeyi vadediyor.

YouTube canlı yayın kısıtlaması yolda: Kimler etkilenecek?

Youtube yaptığı açıklama ile canlı yayın sisteminde bazı değişikliklere gidileceğini açıkladı. En önemli değişiklik ise artık 16 yaş altındakiler artık yetişkin olmadan yayın yapamayacak.

Apple bir uygulamasında reklam gösterince tepki çekti

Apple’ın Türkiye’de aktif olarak kullanılmayan Wallet yani Cüzdan uygulamasında geçenlerde reklam filmi gösterildi. Yapımcılığını Apple’ın üstlendiği filmin reklam bildirimleri kullanıcıların tepkisini çekti.