Mutfak tüpüne yüzde 58 zam geldi

2025 Yılında Tüp Fiyatlarına Yapılan Zamlar Vatandaşı Zorluyor

2025 yılına art arda gelen zam haberleriyle giren vatandaşlar, zamlı maaşlarını almadan önce dahi yapılan zamların etkisiyle alım güçlerini kaybetmeye devam ediyorlar. Bugünden itibaren 12 kilogramlık mutfak tüplerine de zam geldi ve vatandaşlar yeni zamlarla karşı karşıya kaldılar.

Yıl Sonunda da Zam Şoku Yaşanmıştı

Geçtiğimiz yılın son gününde tüp fiyatlarına yapılan zam sonrasında bugünden itibaren tüp fiyatlarına yüzde 7 oranında zam daha geldi. 31 Aralık 2024’te 895 liradan 902 liraya çıkan tüp fiyatları, şimdi ise 63 lira daha zamlanarak 965 liradan satışa sunulacak.

Tüp fiyatları, 2024 yılında toplamda 19 kez zamlanmıştı. İlk zamla 3 Ocak’ta 610 liradan satılan tüpler, 1 yılda yüzde 58,2 oranında zam almış oldu.

Fiyatların Yıllara Göre Değişimi

Doğalgaz ulaşımı olmayan evler için temel ihtiyaçlardan biri olan mutfak tüpü fiyatları, son 10 yılda şu şekilde değişim gösterdi:

  • 1 Ocak 2015: 65,5 TL
  • 1 Ocak 2016: 74 TL
  • 1 Ocak 2017: 81 TL
  • 1 Ocak 2018: 93,5 TL
  • 1 Ocak 2019: 99 TL
  • 1 Ocak 2020: 119,5 TL
  • 1 Ocak 2021: 122 TL
  • 1 Ocak 2022: 238 TL
  • 1 Ocak 2023: 334 TL
  • 1 Ocak 2024: 590 TL
  • 9 Ocak 2025: 965 TL

Related Posts

AKP’li belediyeden köprülü kavşak için dudak uçuklatan rakam!

AKP yönetimindeki Konya Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde yapılacak olan Marangozlar Köprülü Kavşağı için kesenin ağzını açtı.

14 yıllık çiftin arasına ChatGPT girdi

ABD’nin Idaho eyaletinden 43 yaşındaki otomobil tamircisi Travis Tenner, başlangıçta ChatGPT’yi işini kolaylaştırmak ve İspanyolca iletişim kurmak için kullanıyordu. Ancak zamanla sohbetlerin felsefi yönü ağır bastı. Travis, yapay zekânın “farklı …

İsrail ordusu yargı kararına rağmen Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkıyor

İsrail ordusunun, İsrail Yüksek Mahkemesinin kararına rağmen işgal altındaki Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim Mülteci Kampı’nda Filistinlilerin evlerini yıkmaya devam ettiği belirtildi.

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Tutuklanan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ifadesi: 75 metrekare evde oturuyorum, dolandırıcılık bu haneye sığmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan CHP açıklaması: Her yerden pis kokular geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “İşte şu anda en önemli il İstanbul. İstanbul’un ne halde olduğu ortada. Her yerden şu anda çok ciddi pis kokular geliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zamlı maaşı belli oldu!

TÜİK’in 6 aylık enflasyonu yüzde 16,67’de kalırken, bu oranla birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı temmuz itibarıyla 356.321 TL’den 411.800 TL’ye yükselecek.