Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi




MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’dan Öcalan Mesajı Yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, PKK lideri Abdullah Öcalan‘ın mesajına ilişkin “Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.” dedi.

DEM Parti heyeti ile görüşen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mesajı kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu mesajda “Sayın Bahçeli’nin ve Sayın Erdoğan’ın güç verdiği yeni paradigmaya, ben de pozitif anlamda gerekli katkıyı sunacak ehil ve kararlılığa sahibim. Heyet bu yaklaşımımı gerek devletle gerekse siyasi çevrelerle paylaşacaktır. Bunlar ışığında gereken pozitif adımı atmaya ve çağrıyı yapmaya hazırım” ifadelerine yer verildi.

“Genel başkanımızın bu süreçte önemli bir rolü var”

Öcalan’ın mesajına MHP’den ilk yorum geldi. Kanal 7’de katıldığı programda Öcalan’ın açıklamalarını değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Sn. Genel Başkan’ımızın Meclis’in açılış günündeki DEM Partililerle olan teması ve arkasından yapılan grup toplantılarında yaptığı çağrılar bu süreci hızlandırdı. Kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılması mümkün oldu. Bu çağrının bir devlet politikası şeklinde devam etmesi bu süreci bugünkü aşamaya getirdi. Sabah açıklama yapıldı. Konu çok taze. Bu konu ile ilgili süreçte önemli bir rolü olan Sn. Genel Başkan’ımızın bir değerlendirmesi olacaktır. Bu çağrıya pozitif bir yaklaşım içerisinde olduklarını kendileri ifade ediyorlar. Sn Genel Başkan’ımızın değerlendirmesini beklememiz en doğrusu olacaktır.”


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti’den İmralı görüşmesine dair açıklama: Öcalan’dan “Çağrı yapmaya hazırım” mesajı

TIKLAYIN – Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kürtlerin de milli devletidir; Türkiye yüzyılı, Türk ve Kürt yüzyılıdır

TIKLAYIN – Güney Kore’de yolcu uçağının inişte kontrolden çıkması sonucu 167 kişi hayatını kaybetti

TIKLAYIN – 3 günde 4 uçak kazası: Uçaklara neler oluyor?

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin İmralı ziyareti: Yeni sürecin ilk adımı mı, 2013-2015 arasında çözüm sürecinde neler yaşanmıştı?

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Karanlık 2024’ün aydınlık 20 insanı: 1 numara normal, bazıları sürpriz

TIKLAYIN – Prof. Dr. Ortaylı’dan “kalabalık yalnızlık” eleştirisi: Maalesef TDK çok yanlış kelimeler belirliyor, kullanmamanızı tavsiye ediyorum


Related Posts

İmamoğlu’nu da ziyaret etti… Mansur Yavaş’tan Silivri çıkışı açıklama: ‘Duruşmaların canlı yayınlanması ve şeffaf olması gerekiyor’

Silivri’de Ekrem İmamoğlu ve Zeydan Karalar’ı ziyaret eden ABB Başkanı Mansur Yavaş, çıkışta gazetecilere açıklamalarda bulundu. “Duruşmaların canlı yayınlanması ve şeffaf olması gerekiyor” diyen Yavaş, “Hepimiz istiyoruz. Canlı yayınlansın, iddialar, savunmalar herkes ne varsa görsünler” diye konuştu.

’80 yıldır böylesi görülmedi’ Avrupa alarmda: Şimdi de Fransa’da zorunlu askerlik hazırlığı

ABD Başkanı Donald Trump’ın savunma ve güvenlik alanında yalnız bıraktığı Avrupa, zorunlu askerliği tartışıyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa’nın özgürlüğünün İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana hiç olmadığı kadar “büyük bir tehditle” karşı karşıya olduğu uyarısında bulunarak savunma harcamalarında büyük bir artış planladığını açıkladı.

CHP’nin yeni miting adresi belli oldu

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingleri kapsamında yeni adresi İstanbul’un Kartal ilçesi oldu. Yurttaşlar Kartal Meydanı Atatürk Anıtı’nda toplanacak.

Şara Bakü’ye gitti… Azerbaycan gazı Türkiye’den Suriye’ye akacak

SURİYE Devlet Başkanı Ahmed Şara, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Trump tarih verdi: AB ve Meksika hedefte

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren Avrupa Birliğine ve Meksika’ya %30 ek gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı.

O paylaşımı apar topar sildi… Erdoğan’ın başdanışmanının ‘Bakan Ersoy’ eleştirisi ortalığı karıştırmıştı: AKP’li Mehmet Metiner’den önce destek, sonra geri adım!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sözleri ortalığı karıştırırken, Saral’a destek çıkan Mehmet Metiner attığı tweeti apar topar sildi.