Özgür Özel: Bakanlık, Bolu yangını bilirkişi heyetine ‘raporu değiştirin’ diye baskı yapmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adalet Arayışını Savunuyor

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili bilirkişi raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç‘un rapora “korsan” demesine tepki gösteren Özel, “Rapor Adalet Bakanı’nın malı değil, milletin malıdır, milletin adalet arayışının teminatıdır” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, İzmir’de basın açıklaması yaparak bilirkişi raporunu ve yangınla ilgili konuları detaylı olarak ele aldı.

Özel, şu açıklamalarda bulundu:

“Adalet konusunda müdahale oldu. Biz gerekli adımları atarak heyetin raporunu kamuoyuyla paylaştık. Rapor, il özel idaresi ve bakanlığı sorumlu görürken, belediyeyi sorumlu tutmuyor. Ancak bakanlık baskı yaparak raporu değiştirmeye çalışıyor. Biz adaleti savunduk ve gerçeği gizlemeye yönelik korsanlığı engelledik.”

“Adalet Bakanlığı korsan rapor dedi ama raporun gerçekliği üzerinde bir şüphe belirtmedi. O rapor milletin malıdır ve gerçekleri yansıtmaktadır. Adaleti korumak için adımlar attık.”

“Müdahaleler sonrasında heyete ilaveler yapılacağı söyleniyor. Ancak rapordaki temel tespitler değiştirilemez. Yapılacak ilaveler de bakanlığı kurtarmaya yönelik olamaz, yasalar açıktır.”

“Bilirkişi heyetinin çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz. Adalet Bakanlığı’nın bu konuda bilgisi var mı diye sordum ama maalesef cevap alamadım. Devletin içinde olanları bilmek önemlidir.”

Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz: Bakan Tunç’un İtirazı ve Özel’in Raporu

Related Posts

THY ve Rolls-Royce’tan iş birliği

Uçak bakım ve onarım sektörünün öncü şirketlerinden Türk Hava Yolları (THY) Teknik AŞ, önde gelen uçak motoru üreticisi Rolls-Royce’un en büyük motor bakım merkezlerinden birini İstanbul Havalimanı’na kurmak için anlaşma imzaladı.

Sultangazi Kent Ormanı alevler içinde kaldı!

Sultangazi Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı’nda çıkan yangına, karadan ve havadan müdahale ediliyor.

MHP’den 5 gün sonra Türkeş’in kızına cevap

Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş’in şoförü ve korumasına 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde Ülkü Ocaklı bir grup tarafından saldırı gerçekleşmişti. Olayla ilgili 5 gün sonra açıklama yapan MHP, hem Türkeş’in kızına hem de İYİ Parti’ye sert sözlerle yüklendi.

2024’te trafik kazalarında 6 bin 352 kişi hayatını kaybetti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kara yolu ağında 2024 yılında 1 milyon 444 bin 27 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazalarda 6 bin 352 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki son durum

Hindistan ordusu, Pakistan’ın Keşmir bölgesine saldırılar düzenledi. En az 26 kişinin öldüğü çatışmalarda beş Hindistan savaş uçağı düşürüldü. İki ülke ordularını savaşa hazırlarken, uluslararası toplum tarafları itidale çağırdı.

Son dakika… Asya karıştı! Hindistan Pakistan’ı füzelerle vurdu

Son dakika haberine göre; Pakistan Askeri Sözcüsü “Hindistan 3 farklı noktadan Pakistan’a saldırı düzenledi” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir