Rus ordusu ilerliyor: Novaya Poltavka kontrol altında!

Bakanlık, Rusya Silahlı Kuvvetlerinin Ukrayna’daki operasyonları hakkında son bilgileri paylaştı

Bakanlık yetkilileri, Rus ordusunun Ukrayna cephesinde ilerlediğini duyurdu. Yapılan açıklamada, Merkez Askeri Grubu’nun kararlı operasyonları sonucunda Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde bulunan Novaya Poltavka yerleşiminin özgürleştirildiği belirtildi.

Son 24 saat içinde, Ukrayna’nın askeri sanayi tesisleri, askeri havaalanı altyapısı, uçak onarım atölyeleri, hava savunma radarları, silah ve İHA depoları ile Ukraynalı askerler ve yabancı paralı savaşçıların geçici üslerine yönelik 138 bölgede saldırılar düzenlendi. Açıklamada, “İskender” kısa menzilli balistik füze sistemi kullanılarak Ukrayna’daki askeri hedeflere yapılan saldırılara da değinildi. İki füze fırlatıcı sistemi, muharebe kontrol kabini ve Amerikan “Patriot” hava savunma sistemi radar istasyonunun imha edildiği vurgulandı.

Bakanlık, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Ukrayna’ya ait 485 İHA’nın hava savunma sistemleri ile imha edildiğini, bunlardan 63’ünün Moskova bölgesinde düşürüldüğünü bildirdi.

Rusya-Ukrayna krizi Avrupa borsalarını olumsuz etkiledi!

Rusya’nın, NATO sınırına yığınak yaptığı ve Ukrayna’dan sonra yeni bir hedef belirlendiği iddiaları da gündemde. Krizle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz.

Related Posts

İstanbul’da iş yeri alev alev yandı

İstanbul’da elektronik eşya satışı yapılan bir iş yeri alev alev yandı.

DEM Parti’den ‘Gezi’ mesajları

DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Gezi eylemlerinin yıldönümü nedeniyle birer mesaj yayımladı.

Erdoğan Zelenskiy ile telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre görüşmede, Türkiye ile Ukrayna ikili ilişkileri, bölgesel …

Papara soruşturmasında tutuklama talebi

Son dakika gelişmesine göre Papara soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüpheliler tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi

3 çocuk annesi genç kadının cesedi bulundu

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde 25 yaşındaki Asiye Baytap, evinde ölü bulundu. Boğularak öldürüldüğü belirlenen genç kadının ölümüyle ilgili çok sayıda kişi gözaltına alındı.

SON DAKİKA! ABD’den Rusya Ukrayna için İstanbul açıklaması

Beyaz Saray: Rusya ve Ukrayna’nın önümüzdeki hafta İstanbul’da doğrudan görüşme ve müzakere yapacaklarını umuyoruz. Bu toplantının gerçekleşeceğine inanıyoruz