Silivri’de Cezaevi Yakınlarında Tüm Eylemler Yasaklandı

Silivri Kaymakamlığı’ndan Marmara Ceza İnfaz Kurumu’nda Eylemlere Yasak

Silivri Kaymakamlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 25 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında Marmara Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’ne 1 kilometre mesafe içerisinde yapılacak toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi tüm eylemler yasaklandı.

Kamuya açıklama yapan Silivri Kaymakamlığı, kamu düzenini ve genel asayişi olumsuz etkileyecek eylem planları üzerine alınan ihbarlar doğrultusunda Marmara Ceza İnfaz Kurumu çevresinde gerçekleştirilecek tüm etkinliklerin 25 Ocak ile 28 Şubat tarihleri arasında yasaklandığını açıkladı. Resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

  • Marmara Ceza İnfaz Kurumu çevresinde 25 Ocak 2025 ile 28 Şubat 2025 tarihleri arasında kamu düzenini ve genel asayişi olumsuz etkileyebilecek eylem planları ihbarları üzerine tedbir alınması kararlaştırılmıştır.
  • Marmara Cezaevi Yerleşkesi içerisinde, duruşma salonları içi ve çevresinde, cezaevi ziyaretçi otoparkı ve çevresinde cezaevi kampüsü tel örgü sınırının 1 km mesafe içinde toplanma, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, röportaj, kamera çekimi, pankart açma ve taşıma, slogan atma, çadır kurma, yazılı veya sembol bulunan kıyafetlerle duruşma salonları bölgesine gelme, cep telefonu ile çekim yapma, fotoğraf çekme, stant açma, eylemsel davranışlarda bulunma gibi aktivitelerin toplum huzurunu, kamu güvenliğini ve sağlığını olumsuz etkileyeceği ve tehlikeye yol açabileceği değerlendirilmiştir.
  • Bu sebeple, belirtilen türdeki eylemlerin yasaklanmasına ve gerekli durumlarda yol emniyet ve kontrolü uygulamalarının yapılmasına karar verilmiştir.

Related Posts

Şara Bakü’ye gitti… Azerbaycan gazı Türkiye’den Suriye’ye akacak

SURİYE Devlet Başkanı Ahmed Şara, Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi.

Trump tarih verdi: AB ve Meksika hedefte

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren Avrupa Birliğine ve Meksika’ya %30 ek gümrük vergisi uygulayacaklarını açıkladı.

O paylaşımı apar topar sildi… Erdoğan’ın başdanışmanının ‘Bakan Ersoy’ eleştirisi ortalığı karıştırmıştı: AKP’li Mehmet Metiner’den önce destek, sonra geri adım!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’ın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a sözleri ortalığı karıştırırken, Saral’a destek çıkan Mehmet Metiner attığı tweeti apar topar sildi.

Rusya Kiev’e 3 gündür aralıksız saldırıyor

Rusya’nın Kiev’e düzenlediği ikinci büyük saldırı iki can aldı, en az 13 kişi yaralandı. Hava savunma sistemleri gece boyunca devredeydi. Vatandaşlar sığınaklarda sabahlarken başkentte çok sayıda yangın çıktı.

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor