Sudan’da insani kriz alarmı! BMGK’dan taraflara uyarı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Sudan’ın Kuzey Darfur eyaletindeki Faşir kentinde artan şiddet olaylarından duyduğu endişeyi dile getirdi. Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (HDK) Faşir’deki saldırılarını kınayan BMGK, 24 Ocak’ta Suudi Eğitim Hastanesi‘ne düzenlenen ve 70’ten fazla hasta ile hasta yakınının hayatını kaybettiği saldırıya dikkat çekti.

BMGK, 2736 sayılı kararına atıfta bulunarak HDK‘ya Faşir kuşatmasını derhal durdurma çağrısında bulundu ve kentteki çatışmaların sona ermesini talep etti. Konsey, çatışmanın taraflarına sivillerin ve sivil altyapının korunması için uluslararası insancıl hukuk ve insan hakları hukukuna uyma çağrısı yaptı.

Faşir ve Zemzem mülteci kampındaki insani krizden derin endişe duyduklarını belirten BMGK, tarafları çatışmaları sonlandırarak diyalog yoluyla kalıcı bir çözüm bulmaya davet etti. BMGK üye ülkelere dış müdahalelerden kaçınma ve barış çabalarını destekleme çağrısında bulundu.

Related Posts

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

Rusya Kiev’e 3 gündür aralıksız saldırıyor

Rusya’nın Kiev’e düzenlediği ikinci büyük saldırı iki can aldı, en az 13 kişi yaralandı. Hava savunma sistemleri gece boyunca devredeydi. Vatandaşlar sığınaklarda sabahlarken başkentte çok sayıda yangın çıktı.

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.