TCMB Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak

TCMB’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı Yarın Yapılacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan duyuruya göre, olağan genel kurul toplantısı, yarın saat 14.00’te hem elektronik ortamda hem de fiziki olarak İdare Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

TCMB’nin yayınladığı toplantı ilanına göre, pay sahipleri veya temsilcileri Genel Kurul toplantısına, Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ (MKK) aracılığı ile “Elektronik Genel Kurul Sistemi” (e-GKS) üzerinden ya da toplantı yerinde fiziki olarak katılabilecekler.

e-GKS’ye kayıt yaptırarak toplantıya elektronik ortamda katılan pay sahiplerine, Bankanın internet sitesinde “Genel Kurul” başlığı altında gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Bu şekilde kayıt yaptıran pay sahipleri, toplantıya fiziki olarak katılamayacaklar.

Toplantıya e-GKS üzerinden katılan pay sahipleri, canlı izleme, oylamalara katılma, soru sorma, önerge iletebilme gibi tüm pay sahipliği haklarını kullanabilecekler. Aynı zamanda pay sahipleri, genel kurul toplantısına bizzat kendileri fiziki olarak katılabilecekleri gibi aynı zamanda üçüncü bir kişiyi de temsilcisi olarak gönderebilecekler.

Toplantıda Banka Meclisi ve Denetleme Kurulunun 2024 hesap yılına ait raporları ele alınacak. 2024 yılına ilişkin bilanço, kar ve zarar hesabı onaylanırken aynı zamanda Banka Meclisi üyeleri ve Denetleme Kurulu ibraları için seçim yapılacak. Banka Meclisi’nin 30 Nisan 2025 tarihinde boşalacak 2 üyeliği ile Denetleme Kurulu’nun aynı tarihte boşalacak 3 üyeliği için de seçim yapılmış olacak.

Related Posts

Bakan Göktaş: Yaşlı Destek Programı ile 64 milyon 333 bin TL destek sağladık

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı (YADES) ile hizmete ihtiyaç duyan yaşlılara yaşadıkları mekanlarda gerekli bakım ve destekleri sunduklarını belirterek, “YADES programı ile bugüne kadar toplam 64 milyon 333 bin lira finansman desteği sağladık. 28 ilimizde 91 farklı proje ile 101 bin 591 hanede 153 bin 98 yaşlımıza ulaştık” dedi.

İmamoğlu operasyonu asgariyi eritti

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’de 708 Euro olan brüt asgari ücret, 19 Mart İmamoğlu operasyonundan sonra 592 Euro’ya düştü ve yüzde 16 eridi”.

Fed finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı!

ABD Merkez Bankası finansal istikrara yönelik en büyük riski açıkladı. Finansal İstikrar Raporu’nda politika belirsizliklerine ve ABD’nin borcuna da dikkat çekildi.

Tarife savaşında kâr-zarar hesabı

ABD ile süregelen ticaret savaşının belirli sektörlerde ağır ekonomik sonuçlara yol açması, Çin’i bazı gümrük vergilerini gözden geçirmeye itti.

Mehmet Şimşek’ten KKM açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduattan (KKM) çıkış sürecinin kesintisiz sürdüğünü açıkladı.

IMF’den ‘ticari uzlaşı’ çağrısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, belirsizliğin çok maliyetli olduğunu vurgulayarak, hızlı bir şekilde gerilimlerin çözülmesi ve ticaret politikalarında uzlaşılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir