TEP emeklilerin sesi oldu



TEP Genel Başkanı Akçın: Emeklilerin Sesini Duyurmak İstiyoruz


BURSA (İGFA) – TEP Genel Başkanı Oktay Akçın, Emeklilerin Haklarını Savunuyor

Emeklilerin sesini duymazdan gelen ve gerçekleri saklayan yaklaşımın kabul edilemez olduğunu vurgulayan TEP Genel Başkanı Oktay Akçın, TÜİK verileri üzerinde durarak emeklilerin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi.

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçek hayatla uyumsuz olduğunu belirten Akçın, emekli maaşlarına yapılan zamların bu düşük gösterilen enflasyon oranlarına göre belirlendiğini ve bu durumun emeklilerin alım gücünü her geçen gün azalttığını söyledi.

Akçın, TÜİK verilerinin gerçekleri yansıtmadığını ifade ederek örnekler verdi. Ekim 2024’te TÜİK’e göre enflasyonun %47,09 olduğunu ancak ENAG’a göre %86,76 ve İTO’ya göre %57,99 olduğunu belirterek, emeklilerin yaşadığı mağduriyeti ortaya koydu.

“Haklarımızın Korunmasını İstiyoruz”

Emekliler olarak haklarının korunmasını, adil bir yaşamı ve saygıyı talep ettiklerini belirten TEP Genel Başkanı Oktay Akçın, hükümete şu çağrıları yaptı:

  • Gerçek enflasyon oranları açıklansın!
  • Emekli maaşları enflasyon oranında artırılsın!
  • Emeklilerin yaşam koşulları iyileştirilsin!
  • Emeklilerin temsil edildiği platformlar oluşturulsun!
  • Bağımsız bir istatistik kurumu oluşturulsun!


Related Posts

Rusya Kiev’e 3 gündür aralıksız saldırıyor

Rusya’nın Kiev’e düzenlediği ikinci büyük saldırı iki can aldı, en az 13 kişi yaralandı. Hava savunma sistemleri gece boyunca devredeydi. Vatandaşlar sığınaklarda sabahlarken başkentte çok sayıda yangın çıktı.

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.