TİKA’dan Azerbaycan’a Göz Travması Eğitimi

TİKA ve TABİB, Azerbaycan’daki Doktorlar için Göz Travmaları Eğitim Programı Düzenledi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Azerbaycan Tıbbi Bölgesel Birimler Yönetim Birliği (TABİB) ile işbirliği yaparak Bakü, Şamahı ve Gence şehirlerinde görev yapan doktorlar için özel bir eğitim programı düzenledi.

Bakü Neftçiler Hastanesi’nde gerçekleşen programın açılış törenine, TİKA Bakü Program Koordinatörü Hayrettin Özçelik, TABİB Başkan Yardımcısı Araz Nesirov, hastane yöneticileri ve doktorlar katıldı.

TABİB Başkan Yardımcısı Nesirov, Türkiye mezunu olduğunu belirterek, “Türkiye, Azerbaycan’a hizmet eden çok sayıda doktor yetiştirdi. Türk doktorlarını buradaki çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Malzeme ve ekipman önemli olsa da asıl iyileştiren doktorlardır. Doğru ve vicdanlı doktorlar her zaman önemlidir.” dedi.

TİKA Bakü Program Koordinatörü Özçelik ise bugüne kadar Azerbaycan’da 1500’den fazla proje gerçekleştirdiklerini ve bunların yüzde 20’sinin sağlık projeleri olduğunu söyledi.

Özçelik, gelecekte de Azerbaycan’ın sağlık alanındaki bilgi ve deneyimlerini artırmaya yönelik projelere devam edeceklerini belirtti.

Eğitmenler arasında yer alan Prof. Dr. Muhammed Batur, Azerbaycanlı doktorlarla göz travmalarını teorik olarak değerlendirdiklerini ve birlikte vakalar üzerinden incelediklerini belirterek, meslektaşlarıyla bilgi ve deneyim paylaşımından mutluluk duyduklarını ifade etti.

27-28 Ocak tarihlerinde düzenlenen programda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Veysi Yıldız ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Op. Dr. Rümeysa Bilmez Tan gibi doktorlar da eğitimciler olarak yer aldı.

Eğitim programında oküler travma sınıflandırması, skorlaması, sütür uygulamaları, oküler travmalı hastalara yaklaşım, kornea ve limbus yaralanmaları gibi konular ele alındı ve 60 Azerbaycanlı doktor programa katıldı.

Related Posts

Sivas’ta korkunç kaza: Ölü ve yaralılar var

Sivas’ın İmranlı ilçesinde yolcu otobüsünün dağın yamacına çarpması sonucu ilk belirlemelere göre ölü ve çok sayıda yaralı olduğu bildirildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Murat Ülker yazdı: Bilinçaltının davranışlara etkisi

Robert Heath’in “bilinçaltını baştan çıkarmak” modeliyle Murat Ülker, reklamların pasif dikkat ve duygusal içerik yoluyla nasıl zihinlerde yer ettiğini, bilinçaltını nasıl yönlendirdiğini anlattı. Dikkatli bakılmayan reklamlar, aslında kararları nasıl şekillendiriyor…

Katil İsrail yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı: 30 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nde insani yardım alabilmek için bekleyen Filistinlileri hedef aldığı saldırılarda 30 kişi yaşamını yitirdi, yaklaşık 100 kişi yaralandı.

Van Kültür Yolu Festivali Sanatla Renklendi

Van Kültür Yolu Festivali, sanat etkinlikleriyle Vanlıları buluştiriyor ve yeteneklerini sergiliyor.

‘Varoş’ polemiği: Mine Tugay için şok iddialar

Oyuncu Bahar Şahin, Arya Bektaş’ın YouTube kanalında “Zalim İstanbul” setinde psikolojik şiddete uğradığını iddia etti. Şahin, bir kadın oyuncu tarafından sürekli zorbalandığını ve şiddete maruz kaldığını anlattı.

Talas Belediyespor U17 Takımı Türkiye Finallerine Adını Yazdırdı

Talas Belediyespor U17 takımı, Elazığ’da gerçekleştirilen grup maçlarını başarıyla geçerek Türkiye Şampiyonası’nın son 4 takımı arasında yer aldı. Başkan Mustafa Yalçın, genç oyuncuların başarısını kutladı ve şampiyonluk hedeflerini vurguladı.