Trump, Panama Kanalı’nı geri alacaklarını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Panama’nın Panama Kanalı ile ilgili ABD’yle arasındaki anlaşmayı ihlal ettiğini kaydederek, kanalı geri alacaklarını belirtti.

Beyaz Saray’da düzenlediği bir imza töreninde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Trump, Panama Kanalı ile ilgili yeni değerlendirmelerde bulundu.

Trump, ABD’nin Panama Kanalı’nı çok büyük masraflarla ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği büyük bir inşa projesi ile yaptığını ve sonra bir anlaşmayla Panama’ya verdiğini söyledi.

Panama’nın kanalı Çin’e adeta teslim ettiğini savunan Trump, “Biz kanalı Çin’e vermedik, Panama’ya verdik. Panama şimdi tüm Çince tabelaları söküyor. Bunun için çok çalışıyorlar ama tabelaların yaklaşık yüzde 70’i halen Çince. Bizim anlaşmamız böyle değildi. Bu yüzden geri alacağız. Zaten birçok şey yapmayı teklif ettiler, ancak geri almamızın uygun olacağını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio‘nun ilk yurt dışı ziyaretini bu sebeple Panama’ya yapacağını hatırlatan Trump, Rubio’nun bu ülkedeki yetkililerle bu konuları detaylı şekilde ele alacağını söyledi. (AA)


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Kılıçlı yemin töreni soruşturmasında MSB kararı açıkladı: 5 teğmen, TSK’dan ihraç edildi

TIKLAYIN – Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’ndeki rakipleri belli oldu

TIKLAYIN – 4 milyarlık kamu zararıyla gündeme gelmişti: Formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park ihalesine yargı freni

İmamoğlu, “Akın Gürlek” ve “bilirkişi” soruşturmalarında ifade verdi, Çağlayan’dan seslendi: 4 aydır yargı tacizinin en üstünü yaşıyoruz

TIKLAYIN – Erdoğan’dan Özgür Özel’e: Yaptığı gafları takip edemiyoruz, koltuğu kaybedeceğini anlayınca etekleri tutuştu

TIKLAYIN – 2 aylık bebek beyin kanaması geçirmişti: Topuk kanı ve K vitamini taramasına izin vermeyen aile hakkında suç duyurusu


 

Related Posts

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.

BASKİ’ye 6.6 milyon TL ceza

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde arıtılmamış kentsel atık suyu denize deşarj ettiği belirlenen BASKİ’ye, Çevre Bakanlığı tarafından 6 milyon 687 bin TL para cezası kesildi.

Adalet Bakanı’ndan flaş açıklama: İmamoğlu Adım Adım canlı yayına

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP’nin “İBB’ye yönelik yargılamalar TRT’de yayımlansın” çağrısına verdiği desteğe ilişkin konuştu. Tunç, “Görüş birliği sağlanırsa takdir TBMM’nin” dedi.