Trump’ın otelinin önünde Tesla aracı patlatıp kendini öldüren askerin notları ortaya çıktı: Bu bir terör saldırısı değil, uyanış çağrısı

Matthew Livelsberger’in Patlama Nedeniyle Hayatını Kaybetmesinin Ardından Ortaya Çıkan Notlar

Las Vegas’ta meydana gelen patlamanın ardından Trump International Oteli’nin dışında Tesla Cybertruck’a vuran yüksek rütbeli Yeşil Bereli Matthew Livelsberger’in bıraktığı notlar dikkat çekti.

Livelsberger, yaptığı eylemi bir “uyandırma çağrısı” olarak nitelendirdi. 2006 yılından beri orduda görev yapan Livelsberger, Afganistan’a iki kez gönderilmişti.

37 yaşındaki Livelsberger, notunda “Bu bir terör saldırısı değil, bir uyanış çağrısı” dedi ve Amerikalıların şiddete ve gösterilere daha fazla önem verdiğini belirtti.

Patlama sonucunda yedi kişi hafif yaralandı ve otelde neredeyse hiç hasar olmadı. Yetkililer, Livelsberger’in tek başına hareket ettiğini açıkladı.

Livelsberger’in notlarında ülke yönetiminin “zayıf” olduğunu ve Amerikalıların “zenginleşmeye” hizmet ettiğini belirttiği biliniyor.

Emniyet yetkilileri, Livelsberger’in patlamadan önceki hareketlerine ve ruh haline dair bazı mektuplara ulaşabildiklerini belirtti.

Araştırmacılar, Livelsberger’in travma sonrası stres bozukluğu yaşadığını ve yılbaşı günü Cybertruck’ı kasıtlı olarak havaya uçurduğunu doğruladı.

Las Vegas polisi, Cybertruck patlamasının terör saldırısı ile bağlantılı olmadığını ve Livelsberger’in Başkan Donald Trump’a karşı herhangi bir düşmanlık beslemediğini açıkladı.

Livelsberger’in amcası Dean Livelsberger, Matthew’in ateşli bir Trump destekçisi olduğunu söyledi.

Araştırmalara göre, Livelsberger’in sosyal medya profilleri sıradan bir hayat yaşadığını gösteriyor. Ordudan izinli olduğu sırada Las Vegas’a giden Livelsberger, patlamayla hayatını kaybetti.

Related Posts

Rusya Kiev’e 3 gündür aralıksız saldırıyor

Rusya’nın Kiev’e düzenlediği ikinci büyük saldırı iki can aldı, en az 13 kişi yaralandı. Hava savunma sistemleri gece boyunca devredeydi. Vatandaşlar sığınaklarda sabahlarken başkentte çok sayıda yangın çıktı.

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

‘Gazze’de soykırım yapılıyor’ diyen BM raportörüne ABD’den yaptırım

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Özgür Özel, İmamoğlu görüşmesi sonrası açıklama yapıyor

Ekipler, ‘Alkolmetreyi üfleyemiyorum’ diyerek zor anlar yaşatan alkollü sürücüye acımadı: Rekor para cezası kesildi!

Sultanbeyli’de denetimler sırasında ekipler tarafından durdurulan otomobil sürücüsü “Alkolmetreyi üfleyemiyorum” diyerek, nefesinin yetmediğini iddia etti. İsmi öğrenilemeyen sürücü, alkol kontrolünün hastanede yapılmasını isteyerek korktuğunu …

AKP’li belediye başkanının “torpil” listesine SÖZCÜ ulaştı

Aksaray’ın AKP’li eski Eskil ilçe Belediye Başkanı Necati Belgemen, halefi mevcut Belediye Başkanı Mustafa Zavlak’a belediyede işe alımlarla ilgili sert tepki gösterdi. Belgemen, AKP’li Başkan Zavlak’ın belediyeye eş, dost ve akrabalarını aldığını söyledi. AKP’li Başkanın gündeme getirdiği işe alınanların listesine SÖZCÜ ulaştı.

Netanyahu Trump’a, ‘duadan uçak’ hediye etti

Netanyahu, Trump’a B-2 bombardıman uçağı formunda özel tasarım bir mezuzah hediye etti. Bu sembolik jest, İran’a yönelik son saldırıya gönderme niteliği taşırken iki ülke arasındaki askeri iş birliğini de vurguladı.