Üreticiyi bitirecek bir hamle daha ithal marul

Yerli Marul Üreticileri İthalata Karşı İsyan Ediyor

İran ve Mısır’dan ithal edilen marul, yerli üreticileri zor durumda bırakıyor. Üreticiler, ithal marulun kendi maliyetlerinin altında satıldığını ve rekabet edemeyecek durumda olduklarını dile getiriyor. Yeni Yol Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin’in Tarsus ilçesinde göbek marul yetiştiren bir çiftçinin isyanına destek verdi ve hükümeti eleştirdi:

Marul Üreticileri İthalata Karşı Ayaklanıyor

Ekmek, “Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği yok ettiniz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliğini bitirmek mi istiyorsunuz?” dedi. Tarsus’ta marul üreten bir çiftçi, şikayetlerini şu şekilde dile getirdi: “Aralık, ocak ve şubat aylarında İran ve Mısır’dan yapılan ithalat bizi zor durumda bırakıyor. Bu ülkeler çiftçilerine büyük teşvikler sağladığı için, ithal marul bile maliyetimizin altında satılıyor.”

Ekonomiye Zarar Veren İthalat Politikaları

Mersin Milletvekili Ekmen, çiftçilerin isyanına destek vererek şunları söyledi: “Canlı hayvan ithal ederek hayvancılığı bitirdiniz. Pamuk ve buğday ithal ederek çiftçiliği öldürdünüz. Şimdi de marul ithal ederek bağ bahçeciliği alanını kapattınız. Bu doğru değil.” Ekmen, ithalatın tarımı ve çiftçileri nasıl olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Gıda enflasyonu ithalatla çözülmez. Destekler yetersiz, girdi maliyetleri yüksek. Doğru politikalar izlenmeli.”

‘Gıda Enflasyonu Yerli Üretimle Azaltılabilir’

Mehmet Emin Ekmen, gıda enflasyonunun yerli üretimle çözülebileceğini belirtti. Ekmen, “Gıda enflasyonu, çiftçi ve üretim maliyetlerini destekleyerek azaltılabilir. Girdi maliyetleri düşürülmeli, çiftçilere destek sağlanmalı. Doğru politikalar uygulanmalı ve çiftçiler tarımdan kopartılmamalı.”

Related Posts

Özgür Demirtaş’tan Sezen Aksu’ya satış tepkisi: “Büyük fiyasko”

Türk pop müziğinin divası Sezen Aksu, 30 albüm ve 21 singledan oluşan müzik kataloğunu 18 milyon dolar (yaklaşık 695 milyon TL) Universal Music Group’a devretti. Büyük yankı uyandıran bu satışa ilişkin Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan tepki …

Şirketlerden art arda ilk çeyrek açıklamaları

Farklı sektörlerdeki şirketler 2025 yılı ilk çeyrek finansal ve operasyonel sonuçlarına dair açıklamalarda bulundu.

Açık büfelerden çöpe dökülen gıdalar nedeniyle turizm yeni bir yol ayrımında: ‘Her şey dahil’ krizde

Türkiye’nin turizmde en büyük rekabet silahı her şey dahil sistemi, hem sürdürülebilirlik hem de artan gıda maliyetleri nedeniyle krizde. Sağlık sorunlarına da neden olabileceğini belirterek çare aranıyor.

Merkez Bankası zam listesini açıkladı: Hangi kalem ne kadar zamlandı?

TCMB, Nisan Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu’nu yayımladı. Rapora göre, yıllık enflasyon enerji ve temel mal gruplarında artarken, diğer gruplarda düşüş kaydetti. Aylık bazda fiyat artışıyla öne çıkan gruplar enerji ve temel mal oldu. Enerji grubu fiyat …

Karahan’dan enflasyon açıklaması: Para politikasında ‘sıkı ve kararlı duruş’a devam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Nisan 2025 enflasyon verilerinin açıklanmasıyla konut ve işyeri kira artış oranları da belli oldu. TÜİK, Nisan ayı enflasyonunu yüzde 3,00 olarak açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 37,46 oldu. Türkiye …

Brent petrol yeniden 60 doların üzerinde

Petrol fiyatları, OPEC+ ülkelerinin üretim artışı kararı sonrası gerilemesinin ardından yatırımcıların alımlarıyla yeniden yükselişe geçti. Brent petrol 61,23 dolardan işlem görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir